Biobey biologische e-commerce service en groothandel in bio en ecologische verzorgingsproducten

 

We zijn op zoek naar puurheid, kwaliteit en eerlijkheid
1. Natuurlijke producten geproduceerd met respect voor de mens, dier en aarde
2. Kwalitatieve ingrediënten  bij voorkeur afkomstig van biologische landbouw
3. Eerlijkheid en transparantie over de producenten en inzet op het vlak van duurzaamheid van het productieproces

Wie we zijn?
We zijn twee zussen Amelia en Marha, met dezelfde overtuiging dat schoonheid en welzijn onmogelijk zijn zonder harmonie met zichzelf en met de natuur. Na onze studies aan KU Leuven kwamen we op het idee om in de lijn van onze vegan en ecologisch bewuste levensstijl, samen een online winkel te starten met het oog op duurzaamheid en met betaalbare en exclusieve natuurlijke en biologische verzorgingsproducten.

In onze vrij tijd maken we samen natuurwandelingen of zoeken we nieuwe manieren om klassieke recepten om te vormen tot vegan varianten. Wat ons onafscheidelijk maakt, is ons werk, passie en talloze onderzoeken naar de natuurlijkste, ecologische en effectieve oplossingen voor het welzijn van ons lichaam.

In natuurlijke en duurzaam geproduceerde, biologische producten zien we de mogelijkheid om terug te gaan naar de essentie: natuurlijke, gezonde leven in harmonie met de aarde.

Hoe is Biobey ontstaan?

Biobey is ontstaan uit liefde voor natuur en uit het inzicht in de doeltreffendheid van kwalitatief hoogwaardige natuurlijke producten en remedies. We zijn hier om u te laten ervaren hoe effectief zuivere producten kunnen zijn. Ontdek hier het assortiment van zowel natuurlijke als biologisch gecertificeerde producten.

Onze missie

Biobey is meer dan een handelaar in biologische en natuurlijke verzorgingsproducten, we zijn een enthousiast team en geloven in de kracht van de natuur.

We zijn vastberaden om je verzorgingsritueel groener en gezonder te maken door een aanbod van nauwkeurig geselecteerde gecertificeerde natuurlijke producten.

Naast natuurlijke en biologische producten bieden we je:

Transparantie

Al zijn de  INCI-namen en regels internationaal gestandaardiseerd , is  het nog steeds niet eenvoudig om precies te weten welke ingrediënten zuiver natuurlijk en welke gevaarlijk zijn.
Daarom hebben we alle ingrediënten onderzocht  en in vijf categorieën gerangschikt:

  • Zuiver natuurlijke ingrediënten
  • Natuurlijke derivaten
  • Onschadelijke of neutrale stoffen
  • Chemische, potentieel irriterende stoffen
  • Gevaarlijke chemicaliën

Daarnaast hebben we voor elk product ingrediënten grafiek samengesteld waaruit je direct kunt afleiden hoe zuiver het product is.

Encyclopedie

Kennis is macht en daarom verzamelen we via officiële kwalitatieve bronnen zoveel mogelijk informatie over de cosmetische ingrediënten. We verwerken en bespreken veel voorkomende zuivere, chemische en gevaarlijke stoffen. Dit alles stellen we ter uw beschikking in Biobey encyclopedie. We voegen regelmatig nieuwe ingrediënten toe aan onze encyclopedie!

Onderzoek

In ons dagelijks leven komen we in aanraking met verzorgingsproducten die voor grootste deel uit chemische (gevaarlijke) ingrediënten bestaan. Er is weinig tot bijna geen informatie beschikbaar over de gevolgen van deze ingrediënten voor onze gezondheid. De huid is een beschermende maar ook absorberende orgaan. Een deel van wat we op onze huid smeren wordt door de huid opgenomen en komt zo in ons lichaam terecht. Het is daarom uiterst belangrijk om te weten welke stoffen je op je huid smeert. Alsook om te weten of die stoffen wel ons lichaam horen en of ze de natuurlijke werking van het lichaam niet verstoren.

Door alles zelf te testen en ingrediënten-samenstelling te onderzoeken zijn we in staat om u de meest nauwkeurige product beschrijving aan te bieden.

B2B verkoop en Workshops

Biobey is een distributeur/groothandelaar van alle producten die hier aangeboden worden. Voor alle B2B klanten organiseren we periodieke workshops (+goodiebags). Heb je interesse in onze producten of wil je dat we een workshop organiseren in uw winkel? Schrijf ons via dit formulier. Inschrijving voor workshops is verplicht.

Onze partners

vegan friendly_logo
Velt_logo_online