Hoe weet ik welke ingrediënten mijn producten bevatten en of het puur natuurlijk is?

Goed geïnformeerd zijn is noodzakelijk om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een aankoop. Elk product op ons website heeft een duidelijke productbeschrijving, vermelding van certificaten die een bepaald product bezit, potentiële allergenen (met links) en uitgebreide gebruiksaanwijzing. Bovendien heeft elk product een grafiek met schematische weergave van de samenstelling en procentuele verhouding van elke soort ingrediënt, zo weet je precies wat een product inhoudt. Opmerking: Biobey bezit intellectuele rechten op ingrediënten-grafiek in Benelux en mag daarom niet gekopieerd worden.

2. Welk product of gezichtsverzorging is geschikt voor mijn huidtype of voor mijn huidprobleem?

Biobey is meer dan een online retailer en daarom kun je met al je vragen een expert advies bekomen. We zullen proberen om u zo snel en zo goed mogelijk te informeren en te helpen.

3. Hoe zit het met de allergenen? Kan ik uw producten gebruiken als ik een gevoelige huid heb?

Een van de belangrijkste redenen voor gebruik van biologische verzorgingsproducten is het kunnen vermijden van giftige chemische stoffen. Biobey verkoopt alleen geteste en grotendeels gecertificeerde producten die vrij zijn van meest voorkomende allergenen, synthetische parfum, SLS, synthetische kleuren. Het is echter vermeldenswaard dat zelfs meest “zachte” biologische producten bij bepaalde mensen huidirritatie veroorzaken. Het geldt vooral voor etherische oliën, ze zijn doeltreffend en krachtig, maar kunnen allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen. Het is wel zo dat meeste mensen beter reageren op natuurlijke verzorging dan op conventionele verzorgingsproducten.

4. Wat als ik een gevoelige huid heb of allergieën?

Biobey biedt producten aan van bekende cosmetica producenten, producten die vrij zijn van synthetisch parfum en de meest voorkomende irriterende stoffen. De producten zijn dermatologisch getest en hebben EU-certificaten. Het is echter belangrijk om bij het kiezen van de producten rekening te houden met uw huidtype en gevoeligheid. Alle productbeschrijvingen bevatten een INCI (ingrediëntensamenstelling), zodat u van tevoren kunt controleren of het product geschikt is voor uw huid.

Het is belangrijk om van tevoren te controleren of het product geschikt is voor uw huid, omdat geopende cosmetica en verzorgingsproducten niet kunnen worden geretourneerd volgens ons eigen beleid en ook volgens de Europese wetgeving, zoals bepaald in de Richtlijn betreffende consumentenrechten (2011/83/EU).

6. Kan ik producten gebruiken tijdens zwangerschap?

Bij elke productbeschrijving vermelden we uitdrukkelijk of het product geschikt is tijdens zwangerschap en bij het geven van borstvoeding. Gezien sommige van onze producten essentiële oliën bevatten die niet geschikt zouden kunnen zijn tijdens zwangerschap of bij het geven van borstvoeding, raden we aan om uw arts te raadplegen voor een meer specifiek advies.

7. Hoe krijg ik mini’s of staaltjes van producten?

In de categorie Mini’s hebben we een uitgebreide selectie van samples en mini’s van de producten. Voeg een staaltje of een mini toe aan uw winkelmandje, net zoals bij elk ander product, tot een maximum van 5 stuks. Hou er rekening mee dat strikte voorwaarden van toepassing zijn om een eerlijke handelspraktijk te garanderen, Opmerking staaltjes of mini’s kunnen niet worden teruggestuurd.

8. Is het mogelijk om staaltjes te ontvangen om een product uit te proberen voor ik een aankoop doe? We kunnen geen staaltjes of mini’s los van een bestelling verzenden. Bij elke bestelling kun je maximaal 5 mini’s of staaltjes bijbestellen.

9. Welke ingrediënten zou ik moeten mijden in cosmetica en verzorgingsproducten?

Met Encyclopedie van ingrediënten kun je op een eenvoudige manier alles te weten komen over voor – en nadelen van zeer veel ingrediënten en samenstellingen. Conventionele cosmetica bevatten vaak goedkope substituten of te schadelijke stoffen die ook worden geassocieerd met de ontwikkeling van kanker en andere ziekten. Gelukkig kan een puur natuurlijk alternatief gevonden worden.

10. Zijn alle producten die u verkoopt biologisch? Verkoopt Biobey alleen gecertificeerde producten?

We verkopen verschillende merken, elk met eigen formuleringsfilosofie die variëren van 100% biologisch tot natuurlijk. Meeste van onze merken zijn gecertificeerd met strenge certificaten van BDIH, CPK Bio, CPK Natural, Demeter.

Hoewel niet alle producten die we aanbieden 100% biologisch gecertificeerd zijn, staan we geen enkel product toe met giftige chemicaliën waarvan we weten dat ze schadelijk zijn. We bieden gedetailleerde informatie over elk merk en elk product op onze website, zodat éénieder een weloverwogen keuze kan maken.

11. Ik heb meer informatie nodig over de producten?

We proberen om zo veel mogelijk informatie op de productpagina zelf te vermelden maar als u specifieke vragen hebt over productingrediënten of merken, neemt u best contact op met ons met vermelding van de productnaam die u onderaan op de productpagina kunt vinden.