Bio Certificaten

In voedingsindustrie zijn er wettelijk bepaalde richtlijnen voor het gebruik van labels Bio, Natuurlijke, Natural of Organic op de verpakking van voedingsproducten. Deze wettelijke richtlijnen gelden niet voor etikettering van cosmetische producten. De cosmeticafabrikant kan zelf regels definiëren voor wat hij als natuurlijk of onschadelijk bestempelt en de producten verkopen die hij als Natural gelabeld heeft. Terwijl deze producten de indruk geven natuurlijk te zijn, zijn de basis ingrediënten of hoofdbestanddelen vaak aardoliederivaten en synthetische stoffen. Om deze reden zijn er diverse internationale natuurlijke en biologische certificeringen in het leven geroepen om de consument een eerlijke en transparante informatie te geven over de samenstelling van een product.
Biobey verkoopt gecertificeerde natuurlijke producten met volgende internationale en Europese certificaten:

BDIH certificaat Klik hier

Certified Natural Cosmetics BDIH
De fabrikanten en hun leveranciers die deze criteria naleven, ontvangen het label “Certified Natural Cosmetics BDIH” dat de naleving van de volgende punten garandeert: Bescherming van de natuur: bij de exploitatie van de grondstoffen moeten de producenten erover waken de natuur zo weinig mogelijk te verstoren, meer bepaald door rekening te houden met de bescherming van dieren en plantensoorten. Genetische manipulatie is streng verboden.

DEMETER certificaat klik hier

Demeter is één van de belangrijkste keurmerken voor biologisch-dynamische landbouw. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn en milieu.

STRENGE LANDBOUW VOORWAARDEN
Bij de productie van cosmetica mag slechts een zeer beperkt aantal additieven en grondstoffen worden gebruikt. Het gebruik van nanotechnologie en ggo’s is verboden. Het keurmerk geeft aan dat minimaal 95% van de ingrediënten uit biologische landbouw afkomstig en 100% natuurlijk moet zijn.

ECO CONTROL certificaat klik hier

Eco Control gecertificeerde producten mogen geen aardolieproducten, synthetische parfums, kleurstoffen, chemische conserveermiddelen, fosfaten of genetisch gemodificeerd materiaal bevatten.

ICEA BIO COSMETICA label klik hier

Een van de belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van dit certificaat is om 100% natuurlijke grondstoffen te gebruiken. Waarvan de maixmaal mogelijke hoeveelheid uit biologische landbouw afkomstig moet zijn.

ICEA VEGAN certificaat klik hier

Dierlijke ingredienten zijn verboden, dit wil zeggen dat het niet alleen in het eindrpoduct niet mag gebuikt worden maar ook niet in productieproces. Er mag bij ontwikkeling van het product geen gebruik gemaakt zijn of worden van welk dierlijk product, bijproduct of afgeleide hiervan dan ook.

LAV certificaat klik hier

LAV is een door de Ministerie van Volksgezondheid erkende Italiaanse vereniging die zich inzet tegen dierenleed. LAV maakt deel uit van Fur Free Alliance en ENDCAPtivity verenigingen. Het is een organisatie die zich inzet voor milieu en dierenbescherming.

CANNABICOMPLEX CC+ klik hier

CC+ label is geen algemeen certificaat maar een aanwijs specifiek voor hennepproducten. Label is gebaseerd op studies en verbouwing van Cannabisplanten.

CPK BIO certificaat klik hier

Om CPK BIO certificaat te verkrijgen moet meer dan 20% van de samenstelling van een verzorgingsproduct uit biologische grondstoffen bestaan.

CPK Natural certificaat klik hier

Zoals de meeste internationale en Europese certificaten voor natuurlijke en biologische cosmetica richt het zich niet alleen op de samenstelling van een product maar ook op milieuvriendelijke landbouw en duurzame verpakkingen.