Achillea Millefolium Extract

  • Post Category:A

Andere namen: Duizendblad Duizendblad is een vaste plant uit de Asteraceae (Composietenfamilie) met fijnverdeelde bladeren. Het wordt niet hoger dan 50 à 70 centimeter. De bloeiperiode is van juni tot oktober en kenmerkt zich met witte of roze bloemen. In plantengeneeskunde wordt het gebruikt om eetlust te verbeteren. Achillea Millefolium wordt vooral toegepast bij behandeling van gynaecologische problemen alsook om menstruatiekrampen te verlichten.

Duizendblad of Achillea Millefolium heeft diuretisch, antibacterieel en koortsverlagend effect. Extract uit de bloemtoppen van Duizendblad is ontstekingsremmend en helpt bij behandelen van huidirritaties. Verder heeft het een verstevigende werking op de huid en voegt glans toe aan het haar.

Welke biologische huid en haarverzorging bevatten duizendblad extract of achillea millefolium extract?

Vanwege de ontstekingsremmende en verstevigende werking op de huid wordt duizendblad of achillea millefolium extract vaak toegevoegd aan natuurlijk en biologische huid en haar verzorgingsproducten. Biobey biedt diverse producten aan met duizendblad.

1. Regenererende kamille crème voor de verzorging van geïrriteerde of verbrande huid bevat achillea millefolium extract. Biologische regenererende kamille crème is geschikt als gezichtscrème voor dagelijks

2. Biologische anti acne crème Echinacea crème van argital bevat ook duizendblad extract.

3. Natuurlijke bodycann shampoo met hennepzaadolie bevat ook duizendblad extract Opmerking: Overmatige dosering kan bloedstolsels en bloeddrukafwijkingen veroorzaken. Niet aanbevolen tijdens zwangerschap en borstvoeding en voor kinderen jonger dan 5 jaar.