3 vormen van eczeem en hun natuurlijke behandeling

Wat is eczeem?

Eczeem is een vaak voorkomende inflammatoire reactie van de huid waarbij de huid zeer droog, rood en schilferig is. Ander veel voorkomend symptoom van eczeem is ernstige jeuk. Het is niet een huidziekte op zich, maar eerder een reactiepatroon van de huid bij een aantal huidaandoeningen.

Welke vormen eczeem zijn er en hoe behandel je ze?

Er zijn vele vormen van eczeem met verschillende oorzaken van symptomen. De meest voorkomende zijn:

  • Constitutioneel eczeem of atopische dermatitis
  • Contact allergisch eczeem of contact dermatitis
  • Seborroïsch eczeem

In dit artikel bespreken we deze drie meest voorkomende vormen van eczeem en de mogelijke natuurlijke behandelingen of onderdrukking van hun symptomen.

3 vormen van eczeem en hun natuurlijke behandeling

Wat is Constitutioneel eczeem of atopisch dermatitis?

Constitutioneel eczeem ook wel atopisch dermatitis genoemd is te herkennen aan zeer droge, rode huid die jeukt. Deze vorm van eczeem ontstaat al op jonge leeftijd, maar het kan ook op een volwassen leeftijd beginnen. Het kan het bij kinderen soms verdwijnen rond puberteit en dan later weer terugkomen.

Hoewel atopisch dermatitis een chronische aandoening is, kan doeltreffende natuurlijke huidverzorging de symptomen ervan aanzienlijk verbeteren. Het bekende Tsjechische merk Cannaderm is gespecialiseerd in de ontwikkeling van effectieve huidverzorgingsproducten op basis van hennepolie onder andere voor de behandeling van atopische huid met eczeem, haaruitval.

Natuurlijke vochtinbrengende crème tegen eczeem van het merk cannaderm verlicht onmiddellijk symptomen van atopisch eczeem. Het helpt de huid om vocht vast te houden, zorgt voor intense hydratatie en verlicht jeuk.

Hoe ontstaat contact allergisch eczeem?

Contactdermatitis is een ontstekingsreactie van de huid die kan ontstaan als je in aanraking komt met een bepaald stof waarvoor je allergisch bent. Een allergische reactie op een stof of materiaal kan zich ineens ontwikkelen. Contact allergisch eczeem kan ook gepaard gaan met hevige jeuk, roodheid, kleine blaasjes en zeer droge schilferende huid. Deze symptomen kun je verlichten met Atopos body lotion in combinatie met atopos eczeem crème (27% bevat heilzame hennep extracten).

Seborroïsch eczeem hoe behandelen?

Seborroïsch eczeem komt meestal voor op de behaarde hoofdhuid en kan gepaard gaan met roodheid en gele, vette schilfers. Capillus hennep shampoo is een uiterst doeltreffend natuurlijk middel voor de behandeling van seborroïsch eczeem op de hoofdhuid. Capillus bevat geen ketoconazol of seleensulfide of SLES.

Mijden van triggers en gebruik van effectieve natuurlijke haar en huidverzorging kunnen de symptomen van eczeem verlichten.
Niet alleen een goede natuurlijke haar en huidverzorging, maar ook een evenwichtige levensstijl zonder stress kan opstoten van eczeem verminderen en soms zelfs voorkomen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Marina

    Ik zweer bij Cannaderm producten voor de behandeling van eczeem. Dankzij deze producten heb ik al een half jaar geen hormoonzalf meer gebruikt.

Geef een reactie