Groene klei masker recepten

Argital groene klei masker recept

ARGITAL GROENE KLEI is bijzonder zeldzaam vanwege de mariene oorsprong. Het is rijk aan elementen die in de zee aanwezig zijn. Argital groene klei is zacht, soepel en romig. Het is een natuurlijk effectief middel tegen ouder wordende huid, het beschermt, regenereert, stimuleert en onderhoudt de huid. Argital groene klei absorbeert stress, vrije radicalen, waardoor de huid zijdezacht, glad en soepel wordt.

De klei, van mariene oorsprong, rijk aan minerale zouten enzymen en sporenelementen, wordt gewonnen uit een put niet ver van de Middellandse Zee in het diepe zuiden van Sicilië. Het gebied is schoon en onvervuild. Het grootste deel van het jaar is het aangenaam zonnig.

bereiding masker

BASIS KLEIMASKER

Vier natuurlijke ingrediënten rijk aan levengevende krachten en warmte van de zon: 1 kopje fijne groene klei, 1 theelepel honing, 1 theelepel zoete amandelolie of als alternatief extra vierge olijfolie en een glas natuurlijk bronwater.

In een kopje met het bronwater, los de honing op, voeg de olie toe en meng goed, voeg dan geleidelijk de fijne groene klei toe, blijf mengen totdat het mengsel glad en romig is.

Los de honing op in het glas met bronwater, voeg vervolgens de olie toe en roer goed. Daarna voeg je geleidelijk in kleine hoeveelheden fijne groene klei toe. Blijf roeren tot het een gladde, romige textuur krijgt.
Dit vormt het basis masker. Dit is het basismasker die in volgende recepten terugkomt.

Voorzorgmaatregelen: Na 3 minuten begint de huid strakker aan te voelen. Dit is een normale reactie.
In sommige gevallen kan de huid zelfs rood worden na het verwijderen van het masker; dit is een normale reactie voor een gevoelig huidtype.
In geval van bijzonder overgevoelige huid kunnen lichte tintelingen en roodheid optreden, dit is ook een normale reactie.

Belangrijk: Binnen paar minuten na het aanbrengen van het masker, zult u een aangenaam gevoel van frisheid en ontspanning voelen. Zodra u het masker verwijdert, merkt u dat uw huid zachter aanvoelt.

groene klei gezicht aanbrengen

VOEDEND GEZICHTSMASKER

Tip voor het optimaal gebruik: breng het masker met een kleine spatel gelijkmatig aan op uw gezicht en voorhoofd, laat het gedurende de in het recept aangewezen tijd inwerken en verwijder het vervolgens met een in lauw water gedempte spons.

Bereid het masker door 1 kopje Argital’s Groene klei te mengen met anderhalve lauw water. Roer vervolgens goed tot het masker een romige textuur krijgt.
Breng vervolgens het gezichtsmasker aan op het gezicht. Laat het masker voor maximum 20 minuten op. Dit masker maakt de huid zacht en zorgt voor een goede hydratatie van de droge huid. Nadat het masker verwijderd is, voelt de huid zacht en glad aan.

HUIDMASKER VOOR NORMALE HUID
Voeg aan het basismasker een halve theelepel tarwekiemolie toe en meng voorzichtig. Breng vervolgens het masker op de huid en spoel na 20 minuten uit met lauw water.

MASKER VOOR DROGE HUID
Voeg aan het basismasker 2 eetlepels Kaasjeskruid bladeren (Mallow Leaf) infusie toe!(2). Verder voeg een halve theelepel rozenbottel olie of borageolie toe en meng goed. Indien gewenst kunnen 1 tot 3 druppels pure etherische sandelhout olie toegevoegd worden.
Toepassingstijd: 5 minuten.

MASKER VOOR VETTE HUID
Verkoelend en verfrissend
Voeg aan het basismasker 1 eetlepel vers geperste citroensap of grapefruitsap toe en meng goed. Voeg desgewenst 1 tot 3 druppels essentiële limoenolie toe. Omdat groene klei poeder de overtollige talgproductie van de huid vermindert, zorgt het dat de vette huid weer normaal wordt.

Wat is groene klei van Argital?

Groene klei werd gevormd in een ver verleden, tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, in een periode waarin de aarde erg rijk was aan vitale krachten. Deze krachten, oud en waardevol, werden bewaard en opgeslagen in groene klei en elke keer dat het wordt gebruikt, worden deze krachten genereus vrijgegeven. Klik hier voor meer informatie hierover over oorsprong en voordelen van meest zuivere groene klei poeder.

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Agnes janssens

  Hallo ik heb groene klei gekocht wat moet ik erbij doen om een crème te maken voor mijn hoofdhuid ( jeuk + haar dunt uit)
  En mag ik deze zalf de ganse nacht in laten en ‘s morgens uitwassen dank u

 2. Eliska

  Heb je een goed groene klei masker recept tegen acne en grote poriën? Alvast bedankt!

 3. Aissata M.

  Bedankt voor de recepten met duidelijke uitleg en toelichtingen.

 4. Karen

  Top gebruiksaanwijzing!

 5. Violette

  Ik heb een heel vette huid, hierdoor heb ik regelmatig last van acne en roodheid. Ik heb ook heel veel zwarte puntjes op en rond mijn neus. Ik zou mijn vette huid willen behandelen groene klei. Door  zelf wekelijks een groene klei masker te maken. Ik zie in dit artikel nergens vermeld hoelang ik het gezichtsmasker voor vette huid moet op laten. Voor een normale huid staat 20 minuten geschreven, voor een gevoelige huid maar 5 minuten. Ik veronderstel dat het voor een vette huid iets van 30 of 40 minuten moet zijn? Of moet ik wachten tot het masker volledig opdroogt?

 6. Shauny

  Ik wil graag  gezichtsmasker tegen acne maken maar ik heb een heel gevoelige huid. Wanneer ik  van anti-acne middelen gebruik krijg ik droge plekken op mijn huid. Scrubs tegen acne zijn te ruw voor mijn gezicht waardoor mijn huid gewoon rood uitziet voor twee dagen. Kan ik een groene klei masker tegen puisten gebruiken als ik een gevoelige en droge huid heb?

 7. Clarisse

  Groene kleimasker is goed voor de gemengde huid met grote poriën. Ik heb zelf groene kleimasker gemaakt met groene klei poeder van Argital volgens dit recept. Super tevreden mee, trekt de poriën samen en mijn gezicht heeft direct zo’n heldere egale uitstraling. Natuurlijk is het gemakkelijker om Argiltubo kleimasker te gebruiken, het is veel zachter dan eigen kleimasker maar met de poeder van Argital kun je voor hele lichaam detox kleimasker doen en niet enkel voor het gezicht en hals.

 8. Aurelie

  Leuke groene klei masker recepten. Ik heb zowel haarmasker als gezichtsmasker van argital groene klei poeder gemaakt. Klei gezichtsmasker reinigt de huid van zwarte puntjes.

Geef een reactie