5 voordelen van natuurlijke haarverzorging

Tegenwoordig zijn er veel haarverzorgingsproducten beschikbaar op de markt. Elke dag worden er allerlei nieuwe soorten shampoos, maskers en conditioners aangeboden. Toch verminderen haar- en hoofdhuidproblemen niet. Integendeel steeds meer mensen hebben klachten.

Haarbreuk, droog haar, haaruitval met jeukende hoofdhuid zijn er een paar om op te noemen. Reden hiervoor is dat deze producten tal van chemische stoffen bevatten. Vooral natriumsulfaat, die bijna in alle haarverzorgingsproducten voorkomt, is erg schadelijk voor de gezondheid van het haar en de hoofdhuid.

Natuurlijke haarverzorging - 5 voordelen

Schadelijke effecten van sulfaten

Ernstige negatieve effecten van sulfaten: Ze irriteren de hoofdhuid, veroorzaken hoofdhuid gevoeligheid, dragen bij tot haaruitval en roos. Volgens recente studies komen sulfaten via de huid in de bloedbaan terecht. Dit heeft dus niet enkel invloed op het haar en de hoofdhuid maar op de gezondheid in het algemeen.

Hierdoor gaan steeds meer mensen op zoek naar een alternatief. Ze vinden oplossingen in natuurlijke shampoos, bio herstellende haarmaskers, haarstylingsproducten en andere natuurlijke haarverzorgingsproducten.

Waarom natuurlijke haarverzorging gebruiken?

Natuurlijke haarverzorging bevat geen schadelijke stoffen zoals parabenen, siliconen en sulfaten. Natuurlijke haarverzorgingsproducten zonder synthetische en schadelijke stoffen worden geacht van hoge kwaliteit te zijn. Ze zijn niet enkel vrij van sulfaten, maar ook van andere irriterende chemische stoffen. Dit maakt natuurlijke haarverzorging veel beter geschikt voor gevoelige hoofdhuid en breekbaar haar.

Natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar bevatten plantaardige bestanddelen die het haar revitaliseren en de lipidenhuishouding herstellen. Deze haarproducten reinigen de hoofdhuid op milde wijze. De haarwortels worden versterkt. Het haar breekt minder snel af en overmatige haaruitval wordt voorkomen. Biologische haarverzorging zorgt dat het haar weer glanzend en gezond wordt.

Daarom is het beter om natuurlijke haarverzorging te gebruiken in plaats van conventionele shampoos en andere haarproducten die de hoofdhuid irriteren, haaruitval en beschadigd haar veroorzaken

5 redenen om natuurlijke haarverzorging te gebruiken:

  1. Het veroorzaakt geen irritatie van de hoofdhuid en allergische reacties. Deze haarverzorgingsproducten zijn zeer geschikt voor zelfs de meest gevoelige hoofdhuid.
  2. Verzorging voor het haar zonder synthetische stoffen herstelt de structuur van beschadigd haar en stimuleert haargroei.
  3. Natuurlijke shampoos en conditioners zijn beter voor het milieu. Het is goed om hierbij ook te letten op de certificaten die wijzen op ethische productie zoals BDIH en Ecocert.
  4. Bij regelmatig gebruik wordt het haar gevoed mijn hoogwaardige vitaminen en mineralen. In plaats van blootstelling van het haar en hoofdhuid aan siliconen, parfum of sulfaten.
  5. Het grootste voordeel van natuurlijke haarverzorging en remedies is dat ze het haar verjongen. Ze geven het haar een tweede leven. Natuurlijk vergt dit enige tijd. De hoofdhuid en haar moeten zich eerst detoxen en herstellen van de chemicaliën uit de conventionele shampoos die men jarenlang heeft gebruikt.

Voordelen van natuurlijke haarverzorging

En nogmaals wil ik de voordelen van deze haarverzorgingsproducten benadrukken. Natuurlijke haarverzorging bevat geen chemische bestanddelen en andere schadelijke stoffen. Na enige tijd zijn alle gifstoffen “weggespoeld”, en krijgt het haar zijn natuurlijke en gezonde glans terug.

Natuurlijke haarverzorging versterkt het haar en droogt de haarfollikel niet uit. Het revitaliseert de hoofdhuid en de haarwortels. Haar wordt dikker en ziet er glanzend uit. Het haar van elk persoon is anders – broos, vet, droog, gecombineerd, geverfd, krullend. Gelukkig biedt natuur de beste oplossing voor elk haartype.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Victoria

    Dankzij deze blogpost heb ik al deze geweldige natuurlijke haarverzorgingsproducten ontdekt. Al meer dan een jaar verzorg ik mijn haar alleen maar met natuurlijke haarproducten. Het is gewoon ongelofelijk hoe snel je haarkwaliteit kan veranderen en verbeteren. Ik heb eindelijk gezond haar en krijg complimenten. Mijn moeder zegt eens dat ze niet gelooft dat het mijn haar is. Ik blondeerde mijn haar sinds mijn zeventiende. Mijn haar zag er niet uit, o droog als stro, ik had last van haarbreuk waardoor het niet eens groeide.
    Nu is mijn haar echt gezond, zacht en goed gehydrateerd. Ik raad iedereen aan om over te stappen op natuurlijke haarproducten.

Geef een reactie