Wat is Green Friday?

Green Friday is en bewustmakingscampagne over de impact van ons winkelgedrag. Green Friday roept consumenten op om bewuster te winkelen. Op deze Black Friday 24 november 2023, op de dag dat consumenten wereldwijd worden aangespoord tot impuls gedreven kopen om te kopen door middel van kortingen, sluit Biobey zich aan bij Green Friday. We gaan bomen planten en actie organiseren ten voordele van de bos voor iedereen.

Als webshop erkennen we ook de verantwoordelijkheid om ons in te zetten voor de natuur en om onze planeet te beschermen. Daarom heeft Biobey nooit meegedaan aan Black Friday! Begrijp ons niet verkeerd, we houden ook van goede korting op z’n tijd.

Maar op 24 november 2023 in plaats van extra kortingen te geven, schenken wij op Green Friday aan Natuurpunt het bedrag om 10m² bos te realiseren. Bovendien zijn we aangesloten bij Green Friday actie van Treesforall.

Wat doet natuurpunt?

Natuurpunt is vrijwilligersnetwerk met meer dan 123.333 leden bestaande uit verschillende vzw’s. Ze beschermen kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen.
Natuurpunt beheert meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. Je kunt zelf ook de natuur steunen door je aan te sluiten bij natuurpunt.

Wat is Green Friday actie van Treesforall?

Treesforall roept iedereen op om op Groen te gaan door géén kortingsacties aan te bieden, maar bomen te planten. Doel van deze actie is om met z’n allen in totaal 50.000 bomen te planten. Treesforall plant bomen in Nederland en Vietnam.
Er zijn al meer dan 150 ondernemingen die meedoen.

Elke vierkante centimeter van onze planeet wordt beïnvloed door het menselijk toedoen Klimaatverandering is een ongekend groot probleem die onze toekomst op aarde in gevaar brengt. Biobey een webshop die ontstaan is met de missie om de bewuste consumenten te voorzien van duurzame, biologische producten die goed zijn voor de mens en voor de planeet.