Ananas sativus Fruit Extract

Andere namen: Ananas comosus

Ananas sativus Fruit Extract is het extract van de tropische vrucht Ananas. De ananas comosus of ananas sativus is een tropische plant, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. Het behoort tot de plantensoort Bromeliaceae.

In de huidverzorgingsproducten en in producten voor mondhygiëne wordt het extract van ananas gebruikt omdat het verzachtend, antiseptisch en regeneratief werkt.

De in de ananas extract aanwezige krachtige enzym bromelaïne kan huidontstekingen tegengaan, acne verminderen en de huid diep hydrateren. Extract van ananas fruit is een doeltreffende hulpmiddel voor een stralende, eentonige en egale huid.

Dankzij het koolhydraat- en α-hydroxyzuurgehalte, werkt het als een hydraterende crème. Het verbetert de huidelasticiteit van de huid, stimuleert de activiteit van collageensynthese en wordt om die redenen gebruikt in anti-aging verzorgingsproducten.

Ananas sativus Fruit Extract is 100% veilig voor gebruik in cosmetische producten en veroorzaakt geen ongewenste reacties.

  • Berichtcategorie:A