Arganolie voor je haar of huid

  • Post Category:A

INCI naam: Argania Spinosa Oil

Arganolie is een bijzondere en kostbare olie die voor 80% uit onverzadigde vetzuren bestaat. Argania Spinosa Kernel Olie of arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van Arganboom.
Arganboom of Argania spinosa, is één van de oudste bomen ter wereld die bijna uitsluitend in zuidwesten van Marokko groeit. Arganolie wordt geperst uit de noten van arganvruchten. Deze bevatten een hoog gehalte triglyceriden, vetzuren (linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur) fenolen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur. Berberse vrouwen maakten al eeuwen geleden gebruik van arganolie om hun huid te hydrateren en te verjongen. Vandaag de dag zijn de heilzame en revitaliserende eigenschappen van aragonolie algemeen erkend door alle schoonheidsspecialisten en apothekers.

Arganolie voor haar

Cosmetische arganolie wordt koudgeperst. Arganolie is een geweldige conditioner en moisterizer voor de haren en hoofdhuid. Het voedt en hydrateert haar en hoofdhuid. Deze olie maakt ons haar sterker en gezonder. Het is aanbevolen ter behandeling van jeukende hoofdhuid en overmatig haarverlies.

Argania Spinosa Kernel Olie voor gezicht

Cosmetische arganolie wordt koudgeperst. Dankzij zijn rijke samenstelling is het een uitstekende anti aging middel. De hoge concentratie van 80% van onverzadigde vetzuren bevordert de regerantie en verjonging van de huid. Vitamine E vermindert de zichtbaarheid van fijne rimpels, voorkomt vroegtijdige tekenen van veroudering en elimineert vrije radicalen. Ferulinezuur beschermt de huid tegen schade aangebracht door Uv-straling. Dit is zowel een verzorgende als een beschermende olie voor de huid.
Aanbeveling
Breng het niet aan op een beschadigde huid.