Arganolie voor je haar of huid

  • Post Category:A

INCI naam: Argania Spinosa Oil

Arganolie is een bijzondere en kostbare olie die voor 80% uit onverzadigde vetzuren bestaat. Argania Spinosa Kernel Olie of arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van Arganboom.
Arganboom of Argania spinosa, is één van de oudste bomen ter wereld die bijna uitsluitend in zuidwesten van Marokko groeit. Arganolie wordt geperst uit de noten van arganvruchten. Deze bevatten een hoog gehalte triglyceriden, vetzuren (linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur) fenolen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur. Berberse vrouwen maakten al eeuwen geleden gebruik van arganolie om hun huid te hydrateren en te verjongen. Vandaag de dag zijn de heilzame en revitaliserende eigenschappen van araganolie algemeen erkend door alle schoonheidsspecialisten en apothekers.

Welke natuurlijke producten bevatten Argania Spinosa oil of arganolie?

Biobey heeft diverse natuurlijke verzorgingsproducten op basis van argan olie. Bijvoorbeeld Hypoallergene babyshampoo van het merk Argital bevat arganolie. Het is een biologisch gecertificeerde, zacht maar effectief reinigende babyshampoo. Hypoallergene babyshampoo van het Argital is door universitaire tests uitgewezen als een heel veilige en hypoallergeen product geschikt zelfs voor de meest gevoelige babyhuid. Babyshampoo is ook geschikt voor mensen met een zeer gevoelig hoofdhuid.

Natuurlijke babyshampoo en douchegel van het merk Annabis bevat ook argania spinosa olie. Het is een zachte shampoo voor kinderen, maar het is niet hypoallergeen. Voor kinderen met een zeer gevoelige huid, is de biologische babyshampoo van het merk Argital een betere keuze.

Bodycann natuurlijke shampoo op basis van hennepzaad olie bevat ook argania spinosa olie. Bodycann shampoo reinigt het haar effectief en vermindert kans op gespleten haarpunten. Deze natuurlijke shampoo is geschikt voor de gevoelige hoofdhuid en voor de hoofdhuid met neiging tot eczema en psoriasis.

Arganolie voor het haar

Cosmetische arganolie wordt koudgeperst. Arganolie is een geweldige conditioner en moisterizer voor de haren en hoofdhuid. Het voedt en hydrateert haar en hoofdhuid. Deze olie maakt ons haar sterker en gezonder. Het is aanbevolen ter behandeling van jeukende hoofdhuid en overmatig haarverlies.

Argania Spinosa Kernel Olie voor het gezicht

Cosmetische arganolie wordt koudgeperst. Dankzij zijn rijke samenstelling is het een uitstekende anti aging middel. De hoge concentratie van 80% van onverzadigde vetzuren bevordert de regerantie en verjonging van de huid. Vitamine E vermindert de zichtbaarheid van fijne rimpels, voorkomt vroegtijdige tekenen van veroudering en elimineert vrije radicalen. Ferulinezuur beschermt de huid tegen schade aangebracht door Uv-straling. Dit is zowel een verzorgende als een beschermende olie voor de huid.
Aanbeveling
Breng het niet aan op een beschadigde huid.