Argania Spinosa ideale verzorging voor je haar en huid

INCI naam: Argania Spinosa Oil
Argan olie is een bijzondere en kostbare olie die voor 80% uit onverzadigde vetzuren bestaat. Argania Spinosa Kernel Olie of arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van Arganboom. Arganboom of Argania spinosa, is één van de oudste bomen ter wereld die bijna uitsluitend in zuidwesten van Marokko groeit. Arganolie wordt geperst uit de noten van arganvruchten.

Deze bevatten een hoog gehalte triglyceriden, vetzuren (linolzuur, palmitinezuur en stearinezuur) fenolen, sterolen, carotenoïden en ferulinezuur. Berberse vrouwen maakten al eeuwen geleden gebruik van arganolie om hun huid te hydrateren en te verjongen. Vandaag de dag zijn de heilzame en revitaliserende eigenschappen van arganolie algemeen erkend door alle schoonheidsspecialisten en apothekers.

Welke natuurlijke producten bevatten Argania Spinosa oil of argan olie?

Biobey heeft diverse biologisch gecertificeerde en natuurlijke verzorgingsproducten op basis van argan olie. Argania spinosa olie is een van de hoofdingrediënten van de biologische anti rimpel olie. Deze olie is heel licht van textuur, dringt diep door in de huid en werkt zeer hydraterend.

Hydraterende crème tegen rimpels van Bema Bio heeft een beschermende werking tegen UV stralen en tegen schadelijk blauw licht van de digitale apparatuur.

Anti aging en beschermende anti blue light serum is een zeer licht serum met een intensieve anti oxidatieve werking. Deze beide verzorgingsproducten bevatten argania spinosa kernel olie.

Het is ook een van de actieve ingrediënten in de hypoallergene babyshampoo. Het is een biologisch gecertificeerde, zacht maar effectief reinigende babyshampoo. Hypoallergene babyshampoo van het Argital is door universitaire tests uitgewezen als een heel veilige en hypoallergeen product geschikt zelfs voor de meest gevoelige babyhuid. Babyshampoo is ook geschikt voor mensen met een zeer gevoelig hoofdhuid.

Argan olie voor het haar

Cosmetische arganolie wordt koudgeperst. Arganolie is een geweldige conditioner en moisturizer voor de haren en hoofdhuid. Het voedt en hydrateert haar en hoofdhuid. Deze olie maakt ons haar sterker en gezonder. Het is aanbevolen ter behandeling van jeukende hoofdhuid en overmatig haarverlies.

Argania Spinosa Kernel Olie voor het gezicht

Cosmetische argan olie wordt koudgeperst. Dankzij zijn rijke samenstelling is het een uitstekende anti aging middel. De hoge concentratie van 80% van onverzadigde vetzuren bevordert regeneratie en verjonging van de huid. Vitamine E vermindert de zichtbaarheid van fijne rimpels, voorkomt vroegtijdige tekenen van veroudering en elimineert vrije radicalen. Ferulinezuur beschermt de huid tegen schade aangebracht door UV stralen. Dit is zowel een verzorgende als een beschermende olie voor de huid.

Waarschuwing
Breng het niet aan op een beschadigde huid.

  • Berichtcategorie:A