Allantoïne

  • Berichtcategorie:A

Andere namen: 2,5-dioxo-4-imidazolidinylureum

Allantoïne komt in de natuur in tarwekiemen, smeerwortel voor en wordt vaak verwerkt in farmaceutische en cosmetische producten. De allantoïne gebruikt in cosmetische industrie is meestal gemaakt van ureum en glyxaalzuur.

Het beschermt de huid tegen schadelijke Uv-stralen, reduceert het effect van vrije radicalen.

Allantoïne stimuleert de vorming van nieuwe cellen en versnelt het herstelproces van de beschadigde huid veroorzaakt door irritaties, kneuzingen, wonden of uitdroging. Het beschermt, verzacht en hydrateert de huid. Vanwege deze eigenschappen wordt het vaak verwerkt in anti-aging crèmes, dagcrèmes, haarverzorgingsproducten, druppels voor ogen en in producten voor mondhygiëne.

Zorgt Allantoïne voor allergische reacties?

Allantoïne concentratie van 0,2-0,5% in cosmetische producten is algemeen veilig voor gebruik ook voor de gevoelige huid. Er zijn geen aanwijzingen voor irritaties of toxiciteit. Dit stof uit biologisch geteelde planten is toegestaan ​​in gecertificeerde natuurlijke cosmetica.

Dit ingrediënt wordt gebruikt in volgende product voor zware benen:

Varicann Q10 gel is speciaal ontwikkeld voor personen die last hebben van vermoeide en zware benen. Het verzorgt spataderen. De gel helpt tegen opgezwollen benen en biedt verkoeling bij pijnlijke en vermoeide benen. Het product op basis van hennepextract, hennepzaadolie en hammamelis heeft een ontstekingsremmende en verkoelende werking. Bij regelmatig gebruik biedt de Varicann Q10 gel zware benen verfrissing en de nodige verlichting. Het bevordert de afvoer van de opgehoopte vocht en afvalstoffen. Door de bloedcirculatie te bevorderen.