Groene klei haarmasker maken

groene klei haarmasker voor droog haar
groene klei haarmasker voor droog haar

Wanneer moet je een haarmasker gebruiken?

Het is sterk aangeraden om regelmatig een natuurlijke haarmasker te gebruiken voor je haar en hoofdhuid. Natuurlijke haarmaskers rijk aan mineralen en vitaminen voeden de huid en zorgen voor een gezonde detox. Dit helpt om de haar en de hoofdhuid te reinigen van vuiligheid, restjes van stylingproducten en vrije radicalen.

Hoe zelf een groene klei haarmasker maken?

Ingrediënten:

 • 4 lepels zongedroogde fijne groene klei poeder
 • 2 kleine lepels biologische appelazijn
 • 2 of 3 kleine lepels warm bronwater
 • gebruik geen metalen lepel bij het maken van groene klei haarmasker

Voeg 4 grote lepels groene klei poeder in een kom. Voeg vervolgens 2 lepels biologische appelazijn en 3 lepels warme bronwater in de kom met groene klei poeder. Roer goed tot één geheel en breng het aan op nat haar.

Waar is groene klei masker goed voor?

Groene klei poeder helpt de talgproductie van de hoofdhuid te reguleren. Wanneer de hoofdhuid overmatig veel talg produceert, veroorzaakt dit vet haar. Groene klei brengt de talgproductie terug in balans. Daarom is het een efficiënte remedie tegen vet haar.
Daarnaast is groene klei gekend om zijn ontgiftende en detox werking. Het is heel absorberend waardoor het de synthetische stoffen en resten van chemicaliën van haar en de hoofdhuid opneemt.
Dit helpt om futloos en dof haar weer een gezonde glans te geven.

Biologische appelazijn is antibacterieel en doodt het gist op de hoofdhuid die roos veroorzaakt.
Het is dus een efficiënte natuurlijke anti-roos middel. Het bevordert de bloedcirculatie en voorkomt verstopte haarzakjes. Zo stimuleert appelazijn de haargroei.
Etherische lavendelolie wordt gemaakt door middel van stoom destillatie uit verschillende soorten lavendel. De lavendelolie werd in Egypte gebruikt omwille van zijn gezondheidsvoordelen en kalmerende werking. Naast zijn algemeen bekende eigenschappen heeft het nog veel voordelen voor het haar. Lavendelolie maakt de haren dikker en minder snel breekbaar. Het verlicht jeukende hoofdhuid door zijn kalmerende werking.

Hoe vaak moet je een haarmasker gebruiken?

Dit hangt af van je haartype en de conditie van je haar. Heb je erg beschadigde haar door bijvoorbeeld veelvoudige haarkleuringen. In dit geval is het aangeraden om minstens drie keer per week een voedende en detox haarmasker te gebruiken. Door je haar en hoofdhuid te ontdoen van vrije radicalen en te voeden met de nodige vitaminen zal het sneller weer gezond worden. Bij gezonde haar, is het voldoende om elke week een natuurlijke haarmasker op basis van groene klei of andere natuurlijke componenten te gebruiken.

Geen tijd om zelf een haarmakser te maken? Probeer Argiltubo groene klei masker klaar voor gebruik.

Haarmasker maken voor droog en beschadigd haar

Verschillende soorten haarmasker op basis van natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld groene klei poeder, avocado, appelazijn, kamille thee extract, castorolie en andere natuurlijke stoffen hebben een heel positieve werking op beschadigd haar. Droog en beschadigd haar is een teken dat niet alleen ons haar maar ook de lichaam tekort komt aan vitaminen en voedingstoffen. Door chemische conditioners te gebruiken maken we ons haar kwetsbaar. Tijdelijke oplossing dat synthetische shampoos en conditioners bieden aan de haren doet hun meer kwaad dan goed.

Argital natuurlijk detox shampoo is een shampoo die het haar reinigt niet enkel oppervlakkig, maar ook de hoofdhuid en beschadigd haar hersteld. Haarcrème of conditioner bestaand uit natuurlijke plantenextracten en groene klei is een effectieve behandeling voor door en beschadigd haar.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Halima A.

  Ik heb dit haarmasker uitgeprobeerd met verschillende groene kleisoorten. Het is best om de meest fijne kleipoeder te kiezen. Helpt enorm tegen vet haar en futloos haar.

 2. Anja

  Leuk en duidelijk haarmasker recept. Ik heb het uitgeprobeerd thuis, maar bij mij is het niet gelukt. Ik heb lang gekruld haar waardoor de proporties in dit blog voor mij niet klopten. Het groene klei haarmasker was al op, toen ik het maar op de helft van mijn haar had opgedaan. Het was heel onhandig om nog een nieuw haarmasker te maken, terwijl het masker op mijn haar al begon te drogen. De badkamer was ook al wat vuil geworden bij het maken van het groene klei masker. Na het uitwassen van het haarmasker voelde mijn haar heel zacht aan, maar het was veel gedoe. Ik ga een klaargemaakte groene klei masker kopen, het zal veel gemakkelijker zijn voor mij.

 3. Lisette

  Moet een haarmasker op nat haar want groene klei haarmasker aanbrengen op droog haar lijkt me toch vervelend? Nu met quarantaine heb lekker veel tijd dus heb ik toch wel alle soort haarmaskers geprobeerd. Ik heb lang haar en de puntjes voelen heel droog aan. Vorige week heb ik koudgeperste bio olijfolie in mijn haar gedaan voor het slapen gaan. De volgende ochtend was het zeer moeilijk om het uit te wassen! Ik heb nog groene klei poeder thuis dus zal ik het morgen eens uittesten.

Geef een reactie