Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Bio tandpasta maken in 5 minuten

Bio tandpasta maken in 5 minuten
Infografiek eigen biologische tandpasta

Het is ons van kleins af aangeleerd om twee keer per dag netjes onze tanden te poetsen. Maar wat ons niet verteld wordt is dat tandpasta’s die we dagelijks gebruiken vol synthetische gevaarlijke stoffen zitten. Het is een ware chemische cocktail. Wist je dat deze chemische stoffen zoals triclosan, fluoride, SLS maar 26 seconden nodig hebben om via de tandvlees en speeksel in ons lichaam te belanden? Dit is een voldoende reden om alleen natuurlijke of bio tandpasta te gebruiken. Biologische tandpasta of natuurlijke tandpasta is niet alleen gezond maar ook zeer efficiënt. Het verwijdert tandplak en voorkomt bloedend tandvlees. Daarnaast zorgt het voor natuurlijke witte tanden zonder enige schade voor de gezondheid. Bovendien is het maken van eigen tandpasta zeer ecologisch.

Met dit eenvoudig recept gaan we laten zien hoe zelf in vijf minuten tijd ecologische, bio tandpasta maken. Vooraleer we beginnen met het maken van de tandpasta, hou er rekening mee om geen metalen lepel te gebruiken. Omdat groene klei metalen bindt mag je bij het maken van deze bio tandpasta geen metalen voorwerpen gebruiken.

Biologische tandpasta met Argital groene klei door Biobey

De ingrediënten voor biologische tandpasta

  • 4 lepels groene kleipoeder
  • 3 theelepels kokosboter (gesmolten en opgewarmd)
  • 1 theelepel gedistilleerd water (optioneel)
  • 3 druppels etherische citroenolie

Voeg drie theelepels opgewarmde kokosboter en één theelepel gedistilleerd water geleidelijk toe bij de groene kleipoeder. Meng goed tot je een homogene consistentie verkrijgt.
Voeg vervolgens drie druppels etherische citroenolie toe. Meng alle ingrediënten nog eens goed door elkaar. Als je het indruk hebt dat de tandpasta te vloeibaar is mag je altijd extra groene klei poeder toevoegen.

Voordelen van de samenstelling van biologische tandpasta

– Kokosboter vermindert tandplak door schadelijke mondbacterie te voorkomen.
Groene kleigel heeft zuiverende en absorberende eigenschappen. Groene klei schuurt de tanden niet, maar absorbeert alle vuil en schadelijke bacteriën in de mondholte. Hierdoor worden de tanden witter en de tandvlees sterker. Bovendien heeft het een desinfecterende werking die kleine ontstekingen in de mondholte bestrijdt.

– Dankzij citroenolie werkt deze bio tandpasta ontstekingsremmend en helpt tegen kiespijn. Daarnaast zorgt het voor een frisse adem en het helpt bacteriën te bestrijden die tandgaatjes veroorzaken. Verder heeft deze zelfgemaakte bio tandpasta een aangename smaak en blekende werking.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Dank u wel voor het recept! Ik had nooit gedacht dat zelf biologische tandpasta maken zo eenvoudig is. Ik vind zero waste tandpasta bars redelijk duur. Ik heb drie kleine kinderen en ik gebruik enkel natuurlijke producten voor hun. Ik maak elke week een nieuwe tandpasta, omdat het ongeveer een week mee gaat bij ons.
    De groene klei poeder van Argital was op dus heb de laatste keer met groene klei poeder uit holland en barrett gemaakt. Spijtig genoeg waren de korrels te groot waardoor de tandpasta consistentie niet aangenaam. Ik ga morgen terug de fijne groene klei poeder van biobey bestellen. Ik heb onlangs tandenborstels van bamboe aangekocht. Het voelt goed om geen plastic in de badkamer te zien.

  2. Leuke recept! Ik maak ook zelf tandpasta zonder fluoride en sulfaten. Mijn tanden zijn heel wit en heb nooit last van bloedende of overgevoelige tandvlees. Ik maak verschillende soorten tandpasta’s met etherische oliën. Groene klei poeder is inderdaad heel gezond voor de tanden. Grootste pluspunt is dat tandpasta’s met groene klei de tandplak goed verwijderen. Je eigen tandpasta maken met kokosolie en kurkuma is ook super tof! Zeker waard om te proberen :)

Geef een reactie

Sluit menu
×

Winkelmand