Verhelp acne met witte kleimasker

Witte kleimasker tegen acne

Witte kleimasker tegen acne. Terwijl acne een vaak voorkomende en lastige huidaandoening is, kun je het verhelpen met natuurlijke verzorgingsproducten en zelfgemaakte kleimaskers. Hieronder bespreken we de voordelen van zelfgemaakte witte kleimaskers in strijd tegen acne. Witte klei of Kaolin reguleert talgproductie, zuivert poriën, verwijdert mee-eters. Regelmatig gebruik van witte kleimaskers heeft een doeltreffende werking tegen acne. Daarnaast stimuleert witte klei de natuurlijke celvernieuwing in de huid en werd daarom toegevoegd in de formule van ultra liftende gelaatscrème van Bema Bio

Wat is acne?
Acne is een huidaandoening waarbij jeugdpuistjes, puisten en mee eters ontstaan. Jeugdpuistjes of puisten zijn kleine ontstekingen van de talgklieren veroorzaakt door overproductie van de talg. Hoewel acne meestal in de puberteit voorkomt, ontwikkelt één op tien vrouwen acne op een latere leeftijd. Veel vrouwen hebben last van acne die door hormonale schommelingen veroorzaakt wordt. Hormonale schommelingen zorgen voor overproductie van talg, dit leidt tot verstopping van talgkliertjes. Acne komt dus zowel bij pubers als volwassenen voor.

Waardoor ontstaat acne vulgaris?
Acne vulgaris ontstaat door verstopte of ontstoken talgklieren. Overproductie van talg in combinatie met bacteriën en verstopte poriën zorgen voor een ontstekingsreactie van de huid zo ontstaan acne of puisten.
Acne is een vaak voorkomende en erg lastige huidaandoening. Er bestaan diverse behandelingen voor acne zoals medicijnen, hormonale medicatie (anticonceptie-pil), chemische peeling, fruitzuur peeling. Dit is een opsomming van de behandelingen die ik zelf ondergaan heb vanaf 14 jaar tot 19 jaar. Zulke traditionele acne behandelingen hebben vaak ernstige bijwerkingen en zijn niet altijd effectief. Verschillende acne medicijnen zijn uit de handel gehaald door de ernst van de bijwerkingen. Chemische peeling tegen acne is agressief voor de huid, die de huid gevoelig maakt voor pigmentvlekken.
Kan acne op een natuurlijke manier verholpen worden?
Hoewel acne een lastige aandoening is en veroorzaakt wordt door combinatie van verschillende factoren, kun je acne volledig op een natuurlijke manier behandelen en voorkomen. Acne ontstaat door overmatige productie van talg, verstopte poriën en bacteriën. Er zijn doeltreffende natuurlijke behandelingen voor acne die de talgproductie reguleren, poriën zuiveren en antibacteriële werking hebben.
Natuurlijke remedies tegen acne zijn:
Niaouly crème van Argital een biologische crème tegen acne, vaginale irritaties en uitslag. Dankzij de combinatie van geneeskrachtige essentiële oliën wordt het succesvol ingezet tegen acne, uitslag en zelfs vaginale uitslag en irritaties.
Echinacea crème is een anti acne crème die de huid niet uitdroogt, kan als een dagcrème gebruikt worden voor een acne gevoelige huid.
– Huisgemaakte of zelfgemaakte witte klei maskers voor een gevoelige huid met acne. Hieronder vindt u werkzame en gemakkelijke witte klei recepten tegen acne, puisten en uitslag.

Witte klei tegen acne

Witte klei of Kaolin is een van de populaire kleisoorten. Het heeft anti acne werking, verhelpt huid ontstekingen en verwijdert zwarte puntjes of mee-eters. Daarnaast vervaagt witte klei de pigmentvlekken en geeft de huid een egale teint. Doeltreffendheid van kaolin is te danken aan de geconcentreerde samenstelling van mineralen. Het is hypoallergeen, geschikt voor de gevoelige huid type en wordt succesvol ingezet voor de behandeling van diverse huidproblemen. Vanwege zijn brede toepassing, waardevolle eigenschappen wordt kaolin toegevoegd aan de meest kwalitatieve verzorgingsproducten en maskers tegen acne, pigmentvlekken en andere huidproblemen. Regelmatig gebruik van kleimaskers zorgt voor vermindering van acne, acne vlekken, pigmentatie en fijne lijntjes. Bovendien draagt het bij tot de verbetering van de huidtextuur en wordt verdragen door de gevoelige huid of babyhuid.

Zelf een gezichtsmasker maken met witte klei?

Hieronder vindt u recepten van simpele en effectieve kleimaskers tegen acne die je zelf kunt maken. Voor het maken van kleimaskers gebruik altijd houten lepel of spatel, geen metalen lepels of schaaltjes.
1. Kleimasker voor droge huid met acne met 3 ingrediënten.
Witte klei 2 -3 eetlepels.
– Tea tree olie 6 – 7
– Gezuiverd Bronwater: 2 – 3 eetlepels.

Doe in een kopje 2-3 eetlepels witte klei, voeg gelijke hoeveelheid gezuiverd bronwater en 6 – 7 druppels tea tree olie toe. Meng tot het masker de textuur krijgt van een papje. Breng het masker aan op je gezicht met een kwastje. Laat het 15 – 20 minuten intrekken en zodra het masker begint op te drogen (het moet niet helemaal droog zijn) was je het af met lauw water.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Melanie Tytgat

    Prima gezichtsmasker voor een oneven rode huid! Is witte klei ook geschikt voor inwendig gebruik? Er staat niet veel geschreven op de verpakking zelf.

Geef een reactie