Ontdek het verhaal achter Argital

Groene Klei, Green clay, Argil verte

Waar en wanneer werd Argital opgericht?

Argital werd in 1979 opgericht in Milaan door een jonge bioloog Giuseppe Ferraro, zijn vrouw Graziella en hun vriend Pietro Bianchi, oprichter van Kl, de top firma in de distributie van biologische producten. Ze hadden allemaal één overtuiging. Het geloof en het vertrouwen in de unieke kwaliteit van groene klei als essentiële ingrediënt in de creatie van avant-garde cosmetica en verzorgingsproducten.

De plastische kracht van klei, zonlicht, de warmte van de Etna, vurige zonsondergangen, de mediterrane golven en eeuwenoude olijfbomen. Dit, in het uiterste zuidoosten van Sicilië, is de omgeving waarin Argital creëert en produceert, op slechts een steenworp afstand van de put waar de bekende geneeskrachtige groene klei wordt gewonnen; het hoofdingrediënt van de verzorgingsproducten van Argital.

Duizend jaar oude groene klei

Groene klei werd gevormd in een ver verleden, tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, in een periode waarin de aarde erg rijk was aan vitale krachten. Deze krachten, oud en waardevol, werden bewaard en opgeslagen in groene klei en elke keer dat het wordt gebruikt, worden deze krachten genereus vrijgegeven.

Hoe wordt groene klei gewonnen?

Het wordt gewonnen in het zuiden van Sicilië wanneer de zon het krachtigst en meest intens is. Eenmaal de klei volledig gedroogd is door de zon, wordt het gemalen tot een heel fijne poeder. Hierdoor heeft de groene klei poeder een ultrafijne textuur.
Wanneer de groene klei poeder van Argital met water vermengd wordt, verandert het tot een glanzende en romige consistentie. Zodra de crème in contact komt met uw huid creëert het een aangenaam gevoel van welzijn.

Wat zijn de kernwaarden van Argital?

DE NATUURLIJKE INGREDIËNTEN VAN DE VERZORGINGSPRODUCTEN

 • Groene klei uit Sicilië: het is bijzonder zeldzaam vanwege de mariene oorsprong. Het is rijk aan elementen die in de zee aanwezig zijn.
 • Demeter gecertificeerde officinale kruiden, of het nu gaat om spontane natuurlijke roei of biologisch teelten.
 • Pure koudgeperste plantaardige oliën
 • Pure essentiële oliën
 • Propolis, honing en was verkregen uit gecontroleerde landbouwgebieden
 • Zuivere bronwater en vitamines

Dit zijn allemaal waardevolle, zuivere, geselecteerde en gecertificeerde natuurlijke grondstoffen waarvan de bewezen doeltreffendheid dankzij de dynamisatie verder wordt verbeterd.

ZUIVERE SAMENSTELLING: Er worden geen bewaarmiddelen, kunstmatige kleurstoffen of synthetische geurstoffen gebruikt. Kleurstoffen worden rechtstreeks gewonnen uit de klei, plantenextracten, oliën en essentiële oliën.

Argital producten zijn 100% natuurlijk en zijn vrij van: siliconen of afgeleiden van siliconen, afgeleiden van petroleum (paraffine, peg, -propyl, – alkyl,..) en genetisch gemanipuleerde ingrediënten

ECOLOGISCHE VERPAKKING: De tubes en verpakking zijn volledig gemaakt van recyclebaar, ecologisch materiaal. Producten worden in kleine hoeveelheden geproduceerd om een maximale versheid te garanderen.

Argital certificaten

BDIH, het handelsmerk die natuurlijke cosmetica certificeert.dat de naleving van de volgende punten garandeert: Bescherming van de natuur,  Zorgvuldige verwerkingsprocessen,.. DEMETER, een internationaal erkende kwaliteitscertificering die labelt officinale kruiden en in het algemeen alle landbouwproducten verkregen met behulp van de biodynamische landbouwmethode zoals bedacht door Rudolf Steiner. ICEA, het certificaat van ethische en milieu-instituut. LAV, het handelsmerk van de vereniging die het leven en de rechten van dieren verdedigt.
ICEA VEGAN*, is de vereniging die het leven in al zijn vormen verdedigt en respecteert. EcoCONTROL certificeert de biologische en natuurlijke kwaliteit van de grondstoffen die in Argital verzorgingsproducten worden gebruikt.

WETENSCHAPPELIJKE NAUWKEURIGHEID, KWALITEIT EN VEILIGHEID.
Alle producten van Argital zijn het resultaat van een nauwgezet onderzoek. De producten ondergaan strikte laboratoriumtests om de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit van zowel de individuele natuurlijke componenten (groene klei, kruiden, essentiële oliën) als de afgewerkte producten te garanderen.

MET DE KRISTALLISATIEMETHODE WORDT DE VITALITEIT VAN EEN PRODUCT ONDERZOCHT. Hierbij wordt de vitaliteit bepaald van het product in zijn geheel. Deze test werd gerealiseerd op voorstel van Rudolf Steiner. Pfeiffer vroeg aan Steiner: “Hoe kan ik de vitale krachten zichtbaar aantonen?”en Steiner antwoordde: “Door de kristallisatie”.Voor de test wordt de methode van de koperchloride-kristallisatie gebruikt. Omdat koperchloride gemakkelijk reageert op de hogere vormkrachten uit de planten.

Dit bericht heeft één reactie

 1. Joyce

  Mooi artikel over de groene klei uit Sicilië. Ik reis vaak naar het Zuiden van Italië. Vorig jaar heb ik in Italië Argital crème gekocht tegen zonnebrand. Toen ik terug in België was had ik meteen spijt dat ik niet meer van Argital producten had gekocht.
  Leuk om te lezen dat het een ethisch bedrijf is. Ik koop regelmatig Italiaanse verzorging. In Italië hebben ze in beauty winkels een heel andere assortiment van producten dan in België. Ze hebben meer lokale merken en Franse merken. Wij hebben  vooral veel Amerikaanse merken en niet zoveel eigen Belgische verzorging. Vind ik wel spijtig.

Geef een reactie