Demeter certificaat is één van de belangrijkste keurmerken voor biologisch-dynamische landbouw en daaruit verwerkte producten. Deze certificering gaat veel verder dan bio, het wordt alleen maar toegekend aan bedrijven die zich inzetten voor een duurzame productie en bedrijfsvoering.

Demeter – Strenge landbouw voorwaarden

Om aan strenge normen van deze bio keurmerk te voldoen mag bij de productie van natuurlijk cosmetica slechts een beperkt aantal additieven en grondstoffen worden gebruikt.

  1. Het gebruik van nanotechnologie en ggo’s is verboden.
  2. Het keurmerk geeft aan dat minimaal 95% van de ingrediënten uit biologische landbouw afkomstig en 100% natuurlijk moet zijn.
  3. Demeter hanteert strenge normen over dierenwelzijn. De producten mogen uiteraard niet getest worden op dieren.

Enkele van Demeter gecertificeerde verzorgingsproducten uit onze webshop

Dankzij de strenge normen en biologisch dynamische productie zijn de grondstoffen van goede kwaliteit. Dit keurmerk garandeert eveneens nauwkeurige verwerking van de ingrediënten zonder chemisch synthetische toevoegingen. Argital natuurlijke verzorgingsproducten worden gemaakt met natuurlijk en biologisch gecertificeerde plantenextracten en essentiële oliën. In onze webshop vindt u natuurlijke haar shampoos, conditioners, tandpasta’s en biologische huidverzorging met demeter kwaliteitskeurmerk Hieronder een opsomming van enkele biologisch gecertificeerde producten

Natuurlijke fluoride- vrije munt tandpasta tegen bacteriële tandplak

Echinacea crème voor de behandeling van acne en rode geïrriteerde huid met uitslag.

Groene klei shampoo voor droog en normaal haar. Deze shampoo voorkomt gespleten haarpunten

– Herstellende biologische kamille crème voor de behandeling van zonnebrand of rode geïrriteerde huid.

– Versterkende Haar Conditioner speciaal ontwikkeld voor broos en beschadigd haar.

Het keurmerk wordt beheerd en bestuurd door de stichting demeter. Deze maakt deel uit van een internationaal netwerk van biodynamische landbouwers. Onafhankelijke, erkende controle-organisaties voeren de inspectie uit.

Info: www.stichtingdemeter.nl