demeter certificaat verzorgingsproducten biobey

Demeter is één van de belangrijkste keurmerken voor biologisch-dynamische landbouw. Dit betekent dat er rekening wordt gehouden met dierenwelzijn en milieu.

Demeter – Strenge landbouw voorwaarden

Bij de productie van cosmetica mag slechts een zeer beperkt aantal additieven en  grondstoffen worden gebruikt. Het gebruik van nanotechnologie en ggo’s is verboden. Het keurmerk geeft aan dat minimaal 95% van de ingrediënten uit biologische landbouw afkomstig  en 100% natuurlijk moet zijn.

Demeter hanteert zeer strenge normen met betrekking tot dierenwelzijn. De producten mogen uiteraard niet getest worden op dieren.

Dankzij de strenge normen en biologisch dynamische productie zijn de grondstoffen van zeer goede kwaliteit. Demeter keurmerk garandeert eveneens zorgvuldige verwerking van de ingrediënten zonder chemisch synthetische toevoegingen.

Het keurmerk wordt beheerd en bestuurd door de stichting Demeter. Deze maakt deel uit van een internationaal netwerk van biodynamische landbouwers. Onafhankelijke, erkende controle-organisaties voeren de inspectie uit.

Info: www.stichtingdemeter.nl

Argital natuurlijke verzorgingsproducten worden gemaakt met demeter gecertificieerde plantextracten en essentiële oliën. Zowel natuurlijke haar shampoos, tandpasta’s als biologische huidverzorging.