Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Ja, mits voldaan aan onderstaande voorwaarden.

Retourneren/Herroepingsrecht

Wanneer u via onze webshop goederen of diensten koopt, is dat een aankoop op afstand. Ook bij een aankoop op afstand hebt u als consument recht op de wettelijke herroepingstermijn van veertien kalenderdagen.  Dus u hebt 30 dagen de tijd om de goederen terug te sturen. 

Let op: geopende cosmetica en verzorgingsproducten niet kunnen worden geretourneerd volgens ons eigen beleid en ook volgens de Europese wetgeving, zoals bepaald in de Richtlijn betreffende consumentenrechten (2011/83/EU).

U hebt optie om te herroepen:

– middels het modelformulier voor herroeping: Formulier-herroeping.pdf

– middels het afgeven van een andere ondubbelzinnige verklaring

Als u gebruikmaakt van het herroepingsrecht, moet u de ontvangen goederen zo snel mogelijk en uiterlijk 14 dagen nadat u ons op de hoogte hebt gebracht van uw beslissing om van de aankoop af te zien, terugsturen. U betaalt de kosten voor het terugsturen van de goederen,tenzij de fout aan Biobey toegeschreven kan worden.

De terugbetaling vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst van de teruggestuurde producten.

Uitzonderingen op het herroepingsrecht

Artikel VI.53 van het WER voorziet in uitzonderingen op het herroepingsrecht in het geval dat het betreft:

4° de levering van goederen die snel bederven of met een beperkte houdbaarheid;
5° de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken.

Gevoelige huid ? Controleer van tevoren of het product geschikt is aan de hand van INCI.

Biobey biedt producten aan van bekende cosmetica producenten, producten die vrij zijn van synthetisch parfum en de meest voorkomende irriterende stoffen. De producten zijn dermatologisch getest en hebben EU-certificaten. Het is echter belangrijk om bij het kiezen van de producten rekening te houden met uw huidtype en gevoeligheid. Alle productbeschrijvingen bevatten een INCI (ingrediëntensamenstelling), zodat u van tevoren kunt controleren of het product geschikt is voor uw huid.

Het is belangrijk om van tevoren te controleren of het product geschikt is voor uw huid, omdat geopende cosmetica en verzorgingsproducten niet kunnen worden geretourneerd volgens ons eigen beleid en ook volgens de Europese wetgeving, zoals bepaald in de Richtlijn betreffende consumentenrechten (2011/83/EU).

Wat kan ik doen als ik een verkeerd product ontvangen heb? Dienst na verkoop

Voordat een pakket ons magazijn verlaat, wordt het nauwkeurig voorbereid en meerdere keren gecontroleerd op de overeenkomst met uw bestelling.
Maar als zoiets zich toch voordoet en u ontvangt verkeerde producten, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantendienst via info@biobey.be