Cananga Odorata Flower oil

Andere namen: Ylang-Ylang olie olie, Cananga Odorata olie

Cananga Odorata of Ylang- ylang olie wordt verkregen door stoomdestillatie uit bloemen van de Cananga odorata boom. Ylang ylang boom (Canaga odorata) is een 20 meter hoge boom afkomstig uit Oost-Azië. Het Cananga Odorata olie wordt voornamelijk geproduceerd in Madagaskar en Comoren. De Maleisische naam is Ylang-ylang en dit betekend ‘Bloem der bloemen’.

De bloemen van deze boom hebben een aangename zoete geur. Hierdoor wordt Cananga Odorata olie gebruikt in geparfumeerde zepen, verzorgingsproducten (zoals bijvoorbeeld natuurlijke, diepvoedende conditioner van Argital die ook als een haarmasker kan gebruikt worden), bij bereiding van parfums en in de aromatherapie. Dankzij zijn vele positieve eigenschappen wordt het in vele landen als een medicinale olie beschouwd.

Welke biologische verzorgingsproducten bevatten Cananga Odorata olie of Ylang-Ylang olie?

Gezien de talrijke voordelen van Cananga Odorata olie voor het haar, wordt het vaak toegevoegd aan shampoo’s tegen futloos, dof en beschadigd haar en haarconditioners om structuur van het haar te verbeteren. Biobey heeft verschillende haarproducten met Cananga Odorata olie.

Natuurlijke Purifying shampoo van Argital tegen futloos, dof haar bevat Cananga Odorata olie. Purifying shampoo is een zuiverende shampoo om de hoofdhuid en het haar te detoxen. Verder bevat Argital shampoo tegen droog en normaal bevat ook Ylang Ylang olie.

Cananga odorata olie werkt verstevigt de huid en verbetert de huidstructuur. Daarom bevat Anti-rimpel crème Vitamien E en F ook Ylang Ylang olie.

Cananga Odorata olie aanwending in cosmetische producten

Cananga Odorata of Ylang-ylang olie wordt gebruikt in shampoos en haarverzorging producten, omdat het futloos haar verhelpt en haargroei bevorderd. Daarnaast wordt het in gezicht crèmes gebruikt voor het behandelen van onzuivere, geïrriteerde huid of uitslag.

Bovendien heeft het nog andere heilzame kenmerken. Het heeft een kalmerende en rustgevende werking. De essentiële ylang-ylang olie helpt tegen angst, frustraties en werkt ontspannend.

Kan Cananga Odorata of ylang-ylang olie allergische reacties veroorzaken?

Hoewel Ylang-ylang olie een veilig product is, is toch voorzichtigheid geboden.
De essentiële Ylang – ylang olie kan in onverdunde vorm allergische reacties veroorzaken op de huid. Het mag niet inwendig opgenomen worden. In hoge concentraties en langdurig gebruik kan Ylang-ylang olie hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken.

  • Berichtcategorie:C