Capsicum frutescens fruit extract

Capsicum frutescens of cayennepeper is een botanische naam van een chilipeper soort van de nachtschadefamilie (Solanaceae). Door zijn krachtige pijnstillende werking wordt Capsicum frutescens extract gebruikt bij hoofdpijn, reumatische aandoeningen, spierpijn, kiespijn en menstruatiepijn. In het assortiment van Biobey vindt u diverse natuurlijke gezondheidsproducten die Capsicum frutescens bevatten.

Hieronder enkele effectieve natuurlijke producten tegen spierpijn, gewrichtspijn met Capsicum frutescens.

Sterk verwarmende gel Thormolka extra die effectief spierpijn, nek en lage rugpijn verlicht. Het ontspant de spieren en geeft een snel pijnstillend, verlichtend effect bij spierspanning, stijve spieren en nekpijn.

Mud body pack is een zelfverwarmende modder body wrap (kompres) van het merk argital. Het is een 100% natuurlijke remedie die succesvol wordt ingezet bij spier en gewrichtsproblemen. Het stimuleert goede bloedcirculatie en remt ontstekingen.

Verwarmende gel tegen spierpijn met hennep extracten van Cannaderm verlicht snel de spierpijn en gewrichtspijn. Deze verwarmende gel is samengesteld uit krachtige ingrediënten die samen zeer effectief zijn tegen spier en gewrichtspijn.

Capsicum frutescens – eigenschappen

Het is een kruidachtige plant of kleine struik die tot 2 meter hoog kan worden. De meestal smalle bessen hebben een zeer scherpe smaak door het hoge gehalte aan capsaicine. De plant bevat veel vitamine A, vitamine C en capsaïcine. Cayennepeper is een natuurlijke pijnstiller. Het wordt gebruikt bij maagpijn en menstruatiepijn.

Het heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel en kan ook helpen bij het gewichtsverlies. De bloedvaten worden verwijd bij het eten van cayennepeper waardoor het de risico op hoge bloeddruk verlaagt.

Toepassingen

Cayennepeper extract helpt bij het behandelen van infecties en ontstekingen. Het bevordert de immuniteit en verhelpt verschillende huidaandoeningen.

Is cayennepeper een veilig product?

In het algemeen is het een veilig product voor de gezondheid. Bij gebruik van grote hoeveelheden in de voeding kan het maagirritaties, bloedneus en zweetuitbarstingen veroorzaken. Bij overmatig inname kan het lever en nieren beschadigen. Een hoge hoeveelheid capsaïcine kan huidirritaties veroorzaken.

Anderen namen: Cayennepeper, Capsicum frutescens resin

  • Berichtcategorie:C