Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Capsicum frutescens fruit extract

Anderen namen: Cayennepeper, Capsicum frutescens resin

Capsicum frutescens of cayennepeper is een botanische naam van een chilipepersoort van de nachtschade familie (Solanaceae). Het is een kruidachtige plant of kleine struik die tot 2 meter hoog kan worden. De meestal smalle bessen hebben een zeer scherpe smaak door het hoge gehalte aan capsaicine. De plant bevat veel vitamine A, vitamine C en capsaïcine.

Cayennepeper is een natuurlijke pijnstiller. Het wordt gebruikt bij maagpijn en menstruatiepijn. Het heeft een gunstige uitwerking op de bloedsuikerspiegel en kan ook helpen bij het gewichtsverlies. De bloedvaten worden verwijd bij het eten van cayennepeper waardoor het de risico op hoge bloeddruk verlaagd.

Gebruik

Cayennepeper extract helpt bij het behandelen van infecties en ontstekingen. Het bevordert de immuniteit en verhelpt verschillende huidaandoeningen. Door zijn krachtige pijnstillende werking wordt Capsicum frutescens extract gebruikt bij hoofdpijn, reumatische aandoeningen, spierpijn, kiespijn en menstruatiepijn.

In het algemeen is het een veilig product voor de gezondheid. Bij gebruik van grote hoeveelheden in de voeding kan het maagirritaties, bloedneus en zweetuitbarstingen veroorzaken. Bij overmatig inname kan het lever en nieren beschadigen. Een hoge hoeveelheid capsaïcine kan huidirritaties veroorzaken.

×

Winkelmand