Caprylyl Glycol

Andere namen: 1,2-octaandiol

Wat is de functie van Caprylyl glycol?

Caprylyl glycol is een chemische stof en wordt in cosmetica gebruikt als een emulgator, het verbetert de structuur van het product en bevordert een goed water -en oliebinding. Dit ingrediënt zorgt voor hydratatie van de huid en helpt het natuurlijke evenwicht van de huid te herstellen. Caprylyl Glycol wordt bij veel, producten toegevoegd omdat het een conserverende werking heeft. Daarnaast verhoogt de antimicrobiële werking van andere conserveermiddelen. Dit zorgt ervoor dat het product een langere gebruiksperiode heeft.

Caprylyl glycol voorkomt het groei van schimmels en gisten in het product. Dit zorgt ervoor dat het product langer bewaard kan worden. Daarnaast heeft dit stof ook een hydraterend effect op de huid. Dit in combinatie met zijn antimicrobiële werking zorgt ervoor dat dit ingrediënt vaak in verzorgingsproducten wordt gebruikt.

Verkoopt Biobey verzorging met Caprylyl glycol?

Neen, we verkopen geen producten die caprylyl glycol bevatten. Hoewel caprylyl glycol veilig is voor de gezondheid, is het nog steeds een neutraal chemisch stof. In onze eco en bio webshop bieden we geen producten aan met caprylyl glycol. Het assortiment van Biobey wordt heel nauwkeurig uitgekozen en samengesteld, zodat de producten doeltreffend, natuurlijk gecertificeerd en zacht voor de huid zijn. We bieden natuurlijke anti aging verzorging, biologisch gecertificeerde remedies tegen zware benen. Natuurlijke groene klei shampoos zonder SLES EN SLS.

Hemp gel en Arthro menthol waren enige producten met caprylyl glycol en sinds november zijn ze vervangen door hieronder vermelde producten. Hemp Gel is vervangen door Thermolka Extra verwarmende gel van het merk Cannaderm. Thermolka Extra is een effectief middel tegen rugpijn, nek en schouderpijn. Het bevat een hoog gehalte van hennep extracten. Het heeft een ontstekingsremmende werking die herstel proces versnelt. Menthol gel is een afkoelende gel met basisingrediënt hennepzaadolie en hennep extract. Het biedt verkoeling bij pijnlijke spieren en gewrichten.

Let op zowel Thermmolka extra verwarmende gel als de gewone verwarmende gel Thermolka bevatten geen caprylyl glycol

Voordelen van caprylyl glycol voor de huid

Caprylyl Glycol verzorgt en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Daarnaast is het is heel zacht voor de huid . Dit zorgt ervoor dat dit stof geschikt voor verzorgingsproducten voor gevoelige huid en voor verzorging van baby’s.

Is dit ingrediënt veilig voor gebruik?

Het is veilig stof voor de gezondheid het veroorzaakt geen allergieën en is ook zacht voor de huid. Allergische reacties op Caprylyl Glycol zijn zeer zeldzaam en worden zeer goed verdragen.

  • Berichtcategorie:C