Caprylyl Glycol

  • Post category:C

Andere namen: 1,2-octaandiol

Wat is de functie van Caprylyl glycol?

Caprylyl glycol wordt in cosmetica gebruikt als een emulgator, het verbetert de structuur van het product en bevordert een goede water -en oliebinding. Dit ingrediënt zorgt voor hydratatie van de huid en helpt de natuurlijke evenwicht van de huid te herstellen.

Caprylyl Glycol wordt bij veel, producten toegevoegd omdat het een conserverende werking heeft. Daarnaast verhoogt de antimicrobiële werking van andere conserveermiddelen. Dit zorgt ervoor dat het product een langere gebruiksperiode heeft. Caprylyl glycol voorkomt het groei van schimmels en gisten in het product. Dit zorgt ervoor dat het product langer bewaard kan worden.

Daarnaast heeft dit stof ook een hydraterend effect op de huid. Dit in combinatie met zijn antimicrobiële werking zorgt ervoor dat dit ingrediënt vaak in verzorgingsproducten wordt gebruikt.

Voordelen van caprylyl glycol voor de huid

Caprylyl Glycol verzorgt en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Daarnaast is het is heel zacht voor de huid . Dit zorgt ervoor dat dit stof geschikt voor verzorgingsproducten voor gevoelige huid en voor verzorging van baby’s.

Is dit ingrediënt veilig voor gebruik?

Het is veilig stof voor de gezondheid het veroorzaakt geen allergieën en is ook zacht voor de huid. Allergische reacties op Caprylyl Glycol zijn zeer zeldzaam en worden zeer goed verdragen.

De producten die Capryly Glycol bevatten zijn: Menthol gel van Annabis en Hemp gel van Annabis

Hempgel is een  hennepgel die ontwikkeld is voor personen die last hebben van rugpijn. Het heeft een ontstekingsremmende werking die herstel proces versnelt. Menthol gel is een afkoelende gel met basisingrediënt hennepzaadolie en hennepextract. Het biedt verkoeling bij pijnlijke spieren en gewrichten.