Caprylyl Glycol

Wat is de functie van Caprylyl glycol?

Caprylyl glycol is een zachte alcohol afgeleid van caprylzuur van kokosolie. Het werkt als een natuurlijke moisturizer, bevochtiger en heeft antibacteriële eigenschappen. In cosmetica wordt het gebruikt als een emulgator.

Het is een natuurlijke vervanger van parabenen. Het verbetert de structuur van het product en bevordert een goed water -en olie binding. Dit ingrediënt zorgt voor hydratatie van de huid en helpt het natuurlijke evenwicht van de huid te herstellen.

Caprylyl Glycol synthetisch of natuurlijk?

Caprlyl glycol kan zowel natuurlijk als synthetisch gemaakt worden. In biologisch gecertificeerde cosmetica wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke Caprylyl glycol.

Caprylyl Glycol in natuurlijke cosmetica

Caprylyl Glycol is een van een vetzuur afkomstig alcohol, een derivaat van kokosolie.
Caprylyl Glycol wordt bij veel, producten toegevoegd omdat het een conserverende werking heeft. Daarnaast verhoogt het de antimicrobiële werking van andere conserveermiddelen.

Dit zorgt ervoor dat het product een langere gebruiksperiode heeft. In COSMOS Organic gecertificeerde cosmetica wordt er gebruik gemaakt van op een natuurlijke manier afgeleiden caprylyl glycol.

Caprylyl glycol voorkomt het groei van schimmels en gisten in het product. Dit zorgt ervoor dat het product langer bewaard kan worden. Daarnaast heeft dit stof ook een hydraterend effect op de huid. Dit in combinatie met zijn antimicrobiële werking zorgt ervoor dat dit ingrediënt vaak in verzorgingsproducten wordt gebruikt.

Aanbod Biobey
Het assortiment van Biobey wordt heel nauwkeurig uitgekozen en samengesteld, zodat de producten doeltreffend, natuurlijk gecertificeerd en zacht voor de huid zijn. We bieden natuurlijke anti aging verzorging, biologisch gecertificeerde remedies tegen zware benen. Natuurlijke groene klei shampoos zonder SLES en SLS.

Verzorging tegen spierpijnn en gewrichtsklachten:
Thermolka Extra is een effectief middel tegen rugpijn, nek en schouderpijn. Het bevat een hoog gehalte van hennep extracten. Het heeft een ontstekingsremmende werking die herstel proces versnelt.

Mentholka is een afkoelende gel met basisingrediënt hennepzaadolie en hennep extract. Het biedt verkoeling bij pijnlijke spieren en gewrichten.

Voordelen van caprylyl glycol voor de huid

Caprylyl Glycol verzorgt en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Daarnaast is het is heel zacht voor de huid . Dit zorgt ervoor dat dit stof geschikt voor verzorgingsproducten voor gevoelige huid en voor verzorging van baby’s.

Is dit ingrediënt veilig voor gebruik?

Het is een zachte en veilige stof voor de gezondheid het veroorzaakt geen allergieën en is ook zacht voor de huid. Allergische reacties op Caprylyl Glycol zijn zeer zeldzaam en worden zeer goed verdragen.

  • Berichtcategorie:C