Lecithine

Lecithine is een plantenextract die meestal uit soja bloemen, zonnebloemen verkregen wordt. Het bevat een hoog gehalte aan natuurlijke vetzuren. Lecithine is een noodzakelijk bestanddeel van elke cel in ons lichaam, het komt voor in celmembranen waar het door ons eigen lichaam aangemaakt wordt. Dit ingrediënt wordt onder andere ook gebruikt om de natuurlijke Bema Bio ultra liftende crème te maken.

Biobey biedt diverse natuurlijke en bio verzorgingsproducten aan met lecithine. Hieronder enkele voorbeelden van verzorgingsproducten met lecithin.

Natuurlijke shampoo voor droog en normaal haar reinigt de hoofdhuid en het haar, verhelpt broos en beschadigd haar. Shampoo is vegan en gecertificeerd met cosmos organic.

Biologische intieme hygiëne wasgel zorgt voor frisheid en milde maar effectieve reiniging van de intieme zone. Het verhelpt jeuk en irritaties van de intieme delen. Geschikt voor mensen met mycosen.

Natuurlijke shampoo tegen vet haar en roos van het merk argital is een shampoo op basis van groene klei, brandnetel en geneeskrachtige oliën. Deze shampoo reguleert de talgproductie en kalmeert de hoofdhuid. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld voor herstel van vet haar zonder volume.

Gebruik van Lecithine in natuurlijke verzorgingsproducten

Lecithine wordt gebruikt als een natuurlijke emulgator en heeft ook een antioxiderende werking. Omdat het geen vreemde substantie is, wordt het zeer goed opgenomen door het lichaam. Het reguleert de opname en verbetert de absorptie van andere actieve ingrediënten. In crèmes, lotions en andere verzorgingsproducten zorgt Lecithine voor een diepere absorptie van de actieve ingrediënten in de huid.

Is dit een allergeen?

Het is geen allergeen en irriteert de huid niet. Als voedingssupplement (inwendig gebruik) kan het wel een allergische reactie veroorzaken.

  • Berichtcategorie:L