Litsea Cubeba Fruit Oil

Litsea Cubeba essentiële olie wordt verkregen aan de hand van stoominstallatie van de peper vormige vruchten die op de groenblijvende boom groeien. De hoofdcomponent van Litsea Cubeba essentiële olie is citral.Dit component draagt bij tot de ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen van de olie.

In onze webshop vindt u verschillende haar en huidverzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling.

Volgende verzorgingsproducten bevatten Litsea Cubeba:

Beschermende en verhelderende handcrème van het merk Argital is uiterst effectief bij de behandeling van droge en beschadigde handen. Daarnaast vervaagt het de pigmentvlekken op handen, handen hebben dan een egale teint.

Gezichtstonic voor het gelaat kalmeert en revitaliseert de huid, geeft een hydratatieboost aan de huid.

Echinacea crème is een doeltreffende natuurlijke crème tegen acne en uitslag. Echinacea crème verhelpt acne en uitslag zonder de huid uit te drogen.

Zuiverende shampoo versterkt het haar en kalmeert de geïrriteerde hoofdhuid. Naast de essentiële fruit olie wordt ook etherische olie gewonnen, uit de bladeren van de May Chang boom maar die is minder krachtig dan de essentiële olie van de vrucht.

Heilzame eigenschappen

Litsea Cubeba of May Chang is een 5 tot 12 meter hoge tropische boom. Deze boom komt voor in China, Indonesië, Taiwan. Op de boom groeien kleine vruchten in de vorm van pepers. Het wordt in traditionele Chinese geneeskunde en in ayurveda een wonderkruid beschouwd. Het werd zelfs duizend jaar geleden als een antidepressivum gebruikt. Daarnaast werden Litsea Cubeba extracten en oliën gebruikt bij verschillende klachten zoals stress, angstaanvallen en zweet uitbraken. De reden hiervoor is een opwekkende, stimulerende en verfrissende citroenachtige aroma van Litsea Cubeba etherische olie.

In Aromatherapie

In Aromatherapie wordt deze essentiële olie gebruikt bij migraine, angst, depressie, hoge bloeddruk en stress. Evenals is het efficiënt bij spierpijn en koude rillingen. De essentiële olie van Litsea Cubeba is uiterst geschikt bij de behandeling van vele huidproblemen, schimmelinfecties, acne, vette huid en haarproblemen. Is dit een veilig product? He

is een veilig product voor de gezondheid. Bij sommige mensen kan het mogelijk irritatie veroorzaken omdat deze olie de volgende componenten bevat: citral, citronellol, linalool, geraniol en limoneen. Niet geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen.

  • Berichtcategorie:L