Linum usitatissimum extract

Andere namen: lijnzaad, vlas
Linum usitatissimum of vlas, lijnzaad is een plant uit de familie Linaceae of vlas- familie. Het vlas is één van de eerste cultuurgewassen. De zaden van het vlas of lijnzaden zijn ongeveer 5mm lang. Het lijnzaad extract of lijnzaadolie bevat een hoge gehalte van Omega 3 vetzuren, kalium en vezels. Het is een waardevol geneeskrachtig ingrediënt dat vaak voor de genezing en verzorging wordt gebruikt. Biobey biedt diverse natuurlijke en ecologische verzorgingsproducten aan met Linum usitatissimum extract in de samenstelling.

Natuurlijke zuiverende shampoo op basis van groene klei, tegen broos en zwak haar heeft lijnzaad olie extract in de samenstelling. Deze purifying shampoo van het merk Agital zorgt voor glanzend en volumineus haar.
Inwendig gebruik van lijnzaadolie zuivert spijsverteringskanaal en lever. Verder helpt het tegen maagzweren, constipatie en ontstekingen van spijsverteringsorganen.

Uitwendig gebruik van Lijnzaadolie

Linum usitatissimum extract of lijnzaad extract heeft zeer postieve werking op de huid. Het Lijnzaad extract of lijnzaadolie voedt, verzacht en hydrateert de huid en helpt bij de genezing van lichte brandwonden.
Gebruik van lijnzaadolie in cosmetische producten
In verzorgingsproducten voor haar fungeert het als een versterkende, haargroei stimulerende conditioner. Bovendien heeft lijnzaadolie een gunstige werking op de hoofdhuid.

Kan Linum usitatissimum extract allergische reacties veroorzaken?

Linum usitatissimum extract of lijnzaadolie kan allergische reacties veroorzaken. Mensen met allergieën voor pinda’s, tarwe, en soja kunnen beter geen lijn zaad gebruiken of innemen.

Andere namen: lijnzaad, vlas

  • Berichtcategorie:L