Satureja Hortensis oil

Satureja Hortensis olie oftewel bonenkruid olie is een natuurlijk extract. Het wordt met waterdamp gedestilleerd uit het gehele gedroogde bonenkruid. De essentiële olie van bonenkruid heeft een sterk antiseptische, pijnverdovende werking en wordt ingezet voor de behandeling van allerlei infecties, verkoudheid. Tevens heeft Satureja Hortensis olie ontspannende en verwarmende werking bij stijve spieren.

Kenmerken en toepassing van Satureja Hortensis of Bonenkruid olie

Satureja Hortensis is een geslacht uit de lipbloemenfamilie (Lamiaceae of Labiatae). Het is een fijn eenjarig bonenkruid met lange smalle blaadjes. De gehele plant is aromatisch en heeft een geur die op een mengeling lijkt van lavendel en appels, met lichte muntsmaak. Bonenkruid heeft een hoog cymol-en carvacrol gehalte.

Hierdoor heeft de etherische olie van bonenkruid een antiseptische, stimulerende en anti microbische eigenschappen. De Bonenkruid is al vele jaren gekend voor zijn heilzaam werking. Het verbetert de spijsvertering en voorkomt opgeblazen gevoel.

Bonenkruid olie in natuurlijke cosmetische bereidingen

De etherische olie van dit kruid heeft een antimicrobiële eigenschap waardoor het toegepast wordt bij verschillende huidaandoeningen zoals acne, huiduitslag en eczeem. Daarnaast regenereert en verzorgt het, de huid. Het wordt gebruikt in parfums, verzorgingsproducten tegen acne  en huidcrèmes. In het assortiment van onze ecologische en natuurlijke webshop Biobey vindt u verschillende producten met bonenkruid olie. Andere namen: Bonenkruid (olie)

  • Berichtcategorie:S