Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35

Simmondsia Chinesis oil

Andere namen: Jojoba olie, Simmondsia Chinensis Seed Oil

De Jojaba olie wordt gewonnen uit de zaden van Jojaba struik. Jojaba (Simmondsia chinesis) is een struik die groeit in delen van Mexico, Californië en Arizona. Jojoba is een krachtige vertakkende struik die tot drie meter hoog kan worden. De geelrode vruchten van jojoba struik bevatten grote hoeveelheden ascorbinezuur. De naam jojoba olie is misleidend want het is eigenlijk geen olie, maar een vloeibare was. De plant wordt van oudsher gebruikt voor zijn heilzaam werking. Zo werd het gebruikt tegen misselijkheid en alsook tegengif. De diverse en krachtige werking van de plant is te danken aan zijn hoge gehalte speciale aminozuren, provitamine A en antioxidant vitamine E.

Jojoba olie mag niet inwendig ingenomen worden.

Gebruik in cosmetica

De esterverbindingen in jojoba olie kunnen de hoornlaag van de huid penetreren. Het voedt de huid, voorkomt vochtverlies, maakt de huid soepel en versterkt de huidelasticiteit. Jojoba olie wordt gebruikt in huid-, haar- en lichaam verzorgingsproducten. Het stimuleert de haargroei en vermindert de hoofdroos. Daarnaast verhelpt het zowel de droge, gebarsten huid. Jojoba olie is geschikt voor de behandeling van  de problematische huid met acne en huiduitslag vanwege zijn ontstekingsremmende en regenererende eigenschappen. Het is een veelzijdige en heilzaam product voor het lichaam.

  • S
Sluit Menu
×

Winkelmand