Sodium benzoate

Andere namen: Sodium Benzoate  is het natriumzout van benzoëzuur, die in natuur voorkomt in fruit, bessen, appels, kaneel, kruidnagel en zuivelproducten en thee. INCI-naam is Sodium Benzoate. In onze webshop Biobey vind je allerlei natuurlijke en bio verzorgingsproducten die dit ingrediënt bevatten.

ICEA BIO gecertificeerde hydraterende dagcrème voor vette en gemengde huid van het merk Nature Up. Deze gezichtscrème heeft een matterend effect op onzuivere glimmende huid.

Biologisch Dubbel liftend serum van BemaBio vervaagt fijne rimpels en beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering veroorzaakt door vrije radicalen. Dit serum heeft instant verstevigende werking.

Anti blue light hydraterende anti rimpel crème is een natuurlijke gezichtscrème die niet alleen fijne rimpels vervaagt maar ook de huid beschermt tegen het blauw licht van digitale apparaten.

Waarvoor wordt sodium benzoate gebruikt?

Sodium benzoate is een derivaat van natuurlijke stoffen maar kan ook synthetisch gemaakt worden. In natuurlijke en biologische verzorgingsproducten wordt de natuurlijke variant gebruikt. Sodium benzoaat wordt vooral gebruikt als conserveermiddel dat de groei van gisten, schimmels en bacteriën tegengaat. In voedingsindustrie wordt E211 gebruikt voor het bewaren van vlees, vis, margarine, koolzuurhoudende dranken, mayonaise en ketchup.

Gebruik van Sodium benzoaat in cosmetische verzorgingsproducten

Sodium benzoaat wordt gebruikt als conserveermiddel in voedingsindustrie net als in natuurlijke cosmetica. Het is één de goedkoopste bewaarmiddelen. Het heeft antimicrobiële effecten, voorkomt groei van bacteriën, schimmels en gisten in een zure omgeving. Maar elimineert ze niet. Het is gevoelig voor de pH-waarde van de omgeving waarin het zich bevindt. Sodium benzoaat wordt gebruikt in huid crèmes, lotions en haarverzorgingsproducten zoals naturaequa haarspray.

Kan Sodium Benzoate allergische reacties veroorzaken?

Heet wordt als een veilig additief beschouwd zowel in levensmiddelen als in verzorgingsproducten. Maar toch is het een allergeen waardoor het uitzonderlijk en alleen bij mensen met een heel gevoelige huid contactdermatitis kan veroorzaken.

Natuurlijke producten uit ons assortiment

  • Berichtcategorie:S