Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35
Alfabetische ingrediëntenlijst

Solum fullonum

Andere namen: groene klei, Green Clay, Argil verte

Groene klei is misschien wel de krachtigste leem onder de leemsoorten. Deze klei heeft een groene kleur door de aanwezige bestanddelen zoals mineralen, oxiden en hydroxyden. Het wordt gewonnen uit kleiachtige grond en vervolgens gedroogd in de zon. Zijn genezende werking is al duizend jaar gekend en werd wereldwijd gebruikt.

Actieve stoffen

Het bevat minerale zouten en spoorelement zoals calcium, ijzeroxide, kobalt, kiezelzuur, magnesiumoxide, kalium, fosfor, zink en mangaan. De mineralen zorgen onder andere voor herstel en balanceren van darmflora. Verder bevat groene klei een grote aantal enzymen. Deze zorgen voor een betere opname van mineralen en vitaminen.

Deze natuurlijke leem is dankzij zijn waardevolle samenstelling een heel krachtige reiniger. Het absorbeert gifstoffen uit het lichaam en geeft vervolgens mineralen af. Hierdoor zorgt het voor een diepe reiniging zonder de huid of het lichaam te beschadigen. Vervolgens stimuleert het de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem.

Het veroorzaakt geen allergische reacties en wordt goed verdragen door de gevoelige huid.

Gebruik in cosmetica

In verzorgingsproducten is deze natuurlijke klei een waardevol ingrediënt. Groene klei reinigt de huid op een milde wijze. Het heeft antiseptische eigenschappen waardoor het de gifstoffen absorbeert en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Verder reguleert het de talgproductie van de huid en kalmeert ontstekingen en irritatie. Daarnaast stimuleert het cel vernieuwing van de huid beschermt het tegen vroegtijdige huidveroudering. In haarverzorgingproducten wordt het gebruikt voor behandeling van psoriasis, hoofdhuiduitslag en hoofdroos. Het is een effectieve middel tegen schimmels en infecties.

Andere toepassingen van Groene klei

Groene klei, rijk aan enzymen, mineralen en spoorelementen heeft verschillende toepassingen. Zo verlicht het gewrichtspijn en helpt bij gezwollen of zware benen. Bovendien versnelt het genezing van wonden en voorkomt schimmels of infecties.

Geef een reactie

Sluit Menu
×

Winkelmand