Solum fullonum

Andere namen: groene klei, Green Clay, Argil verte

Groene klei is misschien wel de krachtigste leem onder de leemsoorten. Deze klei heeft een groene kleur door de aanwezige bestanddelen zoals mineralen, oxiden en hydroxyden. Het wordt gewonnen uit kleiachtige grond en vervolgens gedroogd in de zon. Zijn genezende werking is al duizend jaar gekend en werd wereldwijd gebruikt. Argital crème tegen spataderen en mondwater altro collutorio bevatten ook geneeskrachtige groene klei.

Groene klei poeder actieve stoffen

Het bevat minerale zouten en spoorelement zoals calcium, ijzeroxide, kobalt, kiezelzuur, magnesiumoxide, kalium, fosfor, zink en mangaan. De mineralen zorgen onder andere voor herstel en balanceren van darmflora. Verder bevat groene klei een grote aantal enzymen. Deze zorgen voor een betere opname van mineralen en vitaminen.

Deze natuurlijke leem is dankzij zijn waardevolle samenstelling een heel krachtige reiniger. Het absorbeert gifstoffen uit het lichaam en geeft vervolgens mineralen af. Hierdoor zorgt het voor een diepe reiniging zonder de huid of het lichaam te beschadigen. Vervolgens stimuleert het de doorbloeding en versterkt het immuunsysteem.

Het veroorzaakt geen allergische reacties en wordt goed verdragen door de gevoelige huid.

Solum fullonum gebruik in cosmetica

In verzorgingsproducten is deze natuurlijke klei een waardevol ingrediënt. Reden hiervoor is dat het een van de kleisoorten is die zacht zijn voor de huid. Groene klei gel reinigt de huid op een milde wijze. Het heeft antiseptische eigenschappen waardoor het de gifstoffen absorbeert en de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Verder reguleert het de talgproductie van de huid en kalmeert ontstekingen en irritatie. Daarnaast stimuleert het cel vernieuwing van de huid beschermt het tegen vroegtijdige huidveroudering. In haarverzorgingsproducten wordt het gebruikt voor behandeling van psoriasis, hoofdhuid uitslag en hoofdroos. Het is een effectieve middel tegen schimmels en infecties. Natuurlijke oogmasker van argital tegen wallen en donkere kringen rondom de ogen is de hoofdingredient Solum Fullonum. Dankzij zijn bloedcirculatie bevorderende eigenschappen helpt het donkere kringen rondom de ogen te verlichten.

Andere toepassingen van Solum fullonum of Groene klei

Groene klei, rijk aan enzymen, mineralen en spoorelementen heeft verschillende toepassingen. Zo verlicht het gewrichtspijn en helpt bij gezwollen of zware benen. Bovendien versnelt het genezing van wonden en voorkomt schimmels of infecties. Solum fullonum wordt gebruikt voor het versnellen van regeneratieproces bij een wonde of huidproblemen.

  • Berichtcategorie:S