Sorbitan Olivate – plantaardige emulgator

Sorbitan Olivate is een plantaardige emulgator. Het helpt bij het mengen van twee componenten die normaal gesproken niet of moeilijk mengbaar zijn (vormt olie-in-wateremulsie). Het wordt gewonnen uit olijfolie en plantaardige zetmeel. Sorbitan olivate kan ook synthetisch gemaakt worden. In natuurlijke en biologische verzorgingsproducten wordt enkel gebruik gemaakt van plantaardige sorbitan olivate.

In onze webshop vind je enkele verzorgingsproducten met de natuurlijke plantaardige variant van deze component, zoals bijvoorbeeld hydraterende oogcrème van cannaderm. Heb je liever biologische oogcrème zonder dit ingrediënt? Probeer dan de natuurlijke anti rimpel oogcrème van Naturys of biologische oogcrème van argital. Deze natuurlijke oogcrèmes bevatten geen derivaten van sorbitan.

Gebruik van plantaardige emulgator sorbitan olivate in natuurlijke cosmetica

Sorbitan Olivate hydrateert en verzacht de huid, daarnaast helpt het om vochtverlies van de huid te voorkomen. Het bevordert het herstel van beschadigd haar en zorgt voor glanzend haar. Sorbitan Olivate heeft reinigende eigenschappen en verbetert de smeerbaarheid van de huidverzorgingsproducten.

Is Sorbitan Olivate schadelijk?

Deze plantaardige emulgator wordt veilig beschouwd en vertoont geen toxiciteit. Het is geen allergeen en is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Het is een veilig product voor het lichaam. Bovendien is Sorbitan Olivate biologisch afbreekbaar.

  • Berichtcategorie:S