Styrax Benzoëhars extract

Andere namen: Benzoë, Benzoin, Styrax Benzoin wax extract, Styrax tonkinensis resin extract, amber benzoë

Styrax Benzoëhars extract is een puur natuurlijke stof. Het wordt verkregen uit de schors van Styrax-boomsoort, meer bepaald van Sumatra of Styrax Benzoin en Siamese – Styrax tonkinensis soorten.

Natuurlijke huid en haarverzorgingsproducten met Styrax

In onze webshop vind je verschillende huidverzorging en haarverzorgingsproducten die styrax benzoëhars bevatten. Hieronder een opsomming van enkele producten met deze component.

Vegetalatte de 100% natuurlijke zuiverende en hydraterende reinigingsmelk en make-up remover die alle onzuiverheden van de huid verwijdert.

Biologische anti acne en anti blemish crème Niaouly van het merk Argital.

– Natuurlijke shampoo met groene klei voor droog en normaal haar.

– Oogmasker tegen wallen onder ogen en donkere kringen.

Brightening bio serum voor de behandeling van pigmentvlekken en rode littekenvlekjes

Eigenschappen en toepassingen van Styrax benzoëhars in verzorgingsproducten

Styrax benzoëhars stimuleert de bloedcirculatie en bevordert de hormoonsecretie.Uit deze hars wordt met stoomdestillatie of ethanol, de etherische olie van Styrax gewonnen. De geur van de etherische olie is balsemachtig met een vleugje vanille. Essentiële Benzoë olie heeft desinfecterende, herstellende, voedende, hydraterende en kalmerende werking op de huid. In verzorgingsproducten wordt het gebruikt voor de verzorging van rijpere en atopische huid. Het verbetert de elasticiteit van de huid. Dankzij zijn geneeskrachtige eigenschappen is Styrax benzoë uiterst geschikt voor behandeling van acne, geïrriteerde rode huid, droge en atopische huid.

Kan styrax irriterend zijn voor de huid?

Essentiële Benzoë olie kan allergische reacties veroorzaken bij personen met een heel gevoelige huid. Het is niet geschikt voor inwendig gebruik.

  • Berichtcategorie:S