Boswellia Serrata

Boswellia Serrata of Wierookboom is een groene kleine boom met dikke takken vanaf de grond. Wierook is de verharde hars uit de bast van de wierookboom. Het heeft anti-inflammatoire en pijnverlichtende eigenschappen. Boswelia Serrata wordt ingezet bij de behandeling van ontstekingsziektes en om reumatische pijn te verlichten.

Het wordt vaak toegevoegd in kwalitatieve verzorgingsproducten, supplementen, dranken en plantaardige geneesmiddelen. In ons assortiment vindt u talrijke natuurlijke en bio verzorgingsproducten met Boswellia Serrata in de samenstelling. Hieronder enkele voorbeelden van producten met Boswellia Serrata

Eigenschappen van Wierookboom

Wierookboom groeit in de droge gebieden van Zuid-Afrika, Somalië, Ethiopië en Egypte. Een andere soort wierook is Boswellia Carterii uit Somalië, het heeft praktisch dezelfde genezende eigenschappen als Boswellia Serrata of sacra. Uit de hars van Boswellia Carterii wordt etherische olie gemaakt. Die is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Wat zijn de voordelen van Boswellia Serrata?

Boswellia is een gekende ontstekingsremmer die niet enkel voor huidontstekingen wordt gebruikt. Dit is een heilzame kruid die dankzij zijn anti-inflammatoire een pijnstillende werking heeft bij pijnlijke gewrichten. Gebruik van boswellia bij arthrose en reume als een natuurlijke remedie komt heel vaak voor.

Toepassing in cosmetica-industrie

Boswellia Carterii olie en Boswellia Serrata stimuleren de bloedcirculatie, bestrijden de vrije radicalen en voorkomen oxidatie van de huid. Vanwege deze geneeskrachtige eigenschappen wordt het voornamelijk gebruikt voor het vervagen van littekens en pigmentvlekken. Bovendien wordt het als actieve ingrediënt toegevoegd in anti-aging producten, verzorgingsproducten voor behandeling van acne en problematische huid.

Boswellia Serrata bijwerkingen

Boswellia Serrata verwerkt in verzorgingsproducten of cosmetica producten heeft geen gekende bijwerkingen. Bij het orale inname van het kruid kan het bij bepaalde mensen voor klachten zorgen Het kan zwaar op het maag liggen bij mensen met een gevoelige maag. Daarnaast kan het ook winderigheid en misselijkheid veroorzaken.

Omdat Boswellia Serrata als supplement een sterk effect heeft kan het werking van ingenomen medicijn beïnvloeden of verzwakken. Het is daarom aangeraden om eerst de arts uw consulteren of het geen invloed heeft op de medicijn die men inneemt.

Andere namen: Wierook, Boswellia Carterii

Producten met Boswellia: Argital Zuiverende Shampoo

  • Berichtcategorie:B