Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35
Alfabetische ingrediëntenlijst

Boswelia Serrata

Andere namen: Wierook, Boswellia Carterii

Boswellia Serrata of Wierookboom is een groene kleine boom met dikke takken vanaf de grond. Wierookboom groeit in de droge gebieden van Zuid-Afrika, Somalië, Ethiopië en Egypte. Wierook is de verharde hars uit de bast van de wierookboom. Het heeft anti-inflammatoire en pijnverlichtende eigenschappen. Boswelia Serrata wordt ingezet voor de behandeling van ontstekingsziektes en om reumatische pijn te verlichten. Het wordt vaak toegevoegd in verzorgingsproducten, supplementen, dranken en plantaardige geneesmiddelen.

Een andere soort wierook is Boswellia Carterii uit Somalië, het heeft praktisch dezelfde genezende eigenschappen als Boswellia Serrata of sacra. Uit de hars van Boswellia Carterii wordt etherische olie gemaakt. Die is niet geschikt voor inwendig gebruik.

Toepassing in cosmetica-industrie

Boswellia Carterii olie en Boswellia Serrata stimuleren de bloedcirculatie, bestrijden de vrije radicalen en voorkomen oxidatie van de huid. Vanwege deze geneeskrachtige eigenschappen wordt het voornamelijk gebruikt voor het vervagen van littekens en pigmentvlekken. Bovendien wordt het als actieve ingrediënt toegevoegd in anti-aging producten, verzorgingsproducten voor behandeling van acne en problematische huid.

Sluit Menu
×

Winkelmand