Calendula Officinalis extract

Andere namen: goudsbloem extract Calendula — extract wordt gemaakt van de bloemen van de goudsbloem ook wel Calendula officinalis genoemd. De goudsbloem is een eenjarige plant en hoort tot composietenfamillie (compositae of asteracear). Calendula Officinalis is zijn Latijnse naam. ‘Calendula’ wordt vertaald als “het eerste dag van de maand” en ‘Officinalis’ betekent “apothekerswerkplaats”, dit is een indicatie voor het geneeskrachtige plant. De goudsbloem is al lang gekend om zijn heilzaam werking.

Zo werd het in Oud Egypte gebruikt voor zijn verjongende eigenschap. Geneeskrachtige eigenschappen en gebruik Goudsbloem wordt vanwege zijn ontstekingsremmende, verzachtende, genezende eigenschappen aangewend bij de behandeling van ontstekingen en huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, droge huid en huiduitslag.  Daarnaast stimuleert het, de bloedcirculatie en versnelt het regeneratieproces van de huid.

Het heeft een anti-aging effect en beschermt de huid tegen vrije radicalen die de huid kunnen beschadigen. Daarnaast wordt goudsbloem gebruikt bij brandwonden, infecties, zweren en spierpijn. Goudsbloem-extract is niet schadelijke voor de gezondheid en wordt veilig beschouwd.

Is Calendula veilig voor de gezondheid?

Calendula veroorzaakt geen allergische reacties en wordt veilig beschouwd voor het lichaam en de huid. Om die reden is Calendula een van de actieve bestanddelen van het haarmasker voor volume van Bema Bio Hairpro.

Welke huidverzorgingsproducten bevatten Calendula Officinale Extract?

Calendula Officinalis staat bekend omwille van zijn geneeskrachtige eigenschappen, het heeft een ontstekingsremmende en helende werking op de huid, verzacht en kalmeert atopische huid. In Egypte werd Calendula geprezen omwille van zijn huidverjongende eigenschappen. Dus Calendula wordt vaak gebruikt in de verzorgingsproducten. Biobey biedt verschillende producten aan met Calendula Officinalis:

1. Hypoallergene hydraterende dagcrème van Argital bevat Calendula Officinalis extract.

2. Hypoallergene babyshampoo, bad – douchegel van Argital en beschermende, herstellende baby crème tegen luieruitslag bevatten Calendula Officinalis.

3. Regenererende Kamille crème tegen geïrriteerde, rode of verbrande huid.

  • Berichtcategorie:C