Cedrus Atlantica Bark Oil

Andere namen: cederhoutolie, cederolie, Cedrus Atlantica Wood Oil

Cedrus Atlantica Bark Oil of cederolie is een natuurlijke stof afkomstig uit de cederboom. Essentiële ceder olie wordt gewonnen door destillatie met waterdamp van houtschilfers en zaagsel van de cederboom. De echte cederolie wordt verkregen uit Atlas Ceder, Cedrus Atlantica of Cedrus deodora. Cederolie wordt al duizend jaar als een belangrijke heilzaam middel beschouwd.

Het werd gebruikt als een tegengif middel en ontstekingsremmer. De ceder wordt nooit aangevreten door insecten en daarom is de uit houtsnippers gedestilleerde etherische olie een goed insectenwerende middel. Ceder verhelpt verkoudheid en hooikoorts. De etherische cederolie wordt ook gebruikt bij angst en depressie.

Gebruik van Cedrus Atlantica Bark Oil in natuurlijke cosmetica

Cedrus Atlantica Bark Oil of de essentiële cederolie wordt gebruikt in aromatherapie. De plantaardige cederolie rijk aan vitaminen, vetzuren, plantaardige eiwitten en mineralen wordt in gezichtscrèmes gebruikt omdat het uiterst geschikt is voor de behandeling van eczeem en acne. Daarnaast stimuleert het de celvernieuwing waardoor het striemen en cellulitis verhelpt.

Cederolie verhelpt haaruitval en roos, daarom is het een belangrijk ingrediënt in shampoos en haarproducten. Kan etherische cederolie allergische reacties veroorzaken? Cedrus Atlantica Bark olie is goed voor de gezondheid en veroorzaakt geen allergische reacties.

In onze webshop vind je diverse natuurlijke verzorgingsproducten met cedrus atlantica in de samenstelling, zoals bijvoorbeeld Bodycann Shampoo tegen droog haar. Heb je een voorkeur voor een shampoo tegen droog haar die geen cederolie bevat? Probeer dan Argital Biologische groene klei Shampoo.

  • Berichtcategorie:C