Cera Alba

Bijenwas is een natuurlijke stof die door bijen wordt geproduceerd om honingraten van te maken. Het wordt in cosmetica als stabilisator of verdikkingsmiddel gebruikt. Cera Alba is vooral efficiënt in verzorgingsproducten met een beschermende functie zoals lippenbalsem, zonnecrèmes, zalven en crèmes.

In natuurlijke cosmetica wordt het gebruikt als een natuurlijk en gezonder alternatief voor minerale oliën. In onze webshop bieden we enkele natuurlijke en bio producten aan die Cera Alba of bijenwas bevatten.

Producten uit ons assortiment met Cera Alba

BDIH gecertificeerde voedende gezichtscrème van het merk Argital hydrateert en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze biologische gezichtscrème kan zowel als dag en nachtcrème gebruikt worden.

Hennep zalf voor de behandeling van extreem droge huid is een biologisch gecertificeerd product. Konopka is geschikt voor mensen die last hebben van eczeem en psoriasis symptomen, zoals extreem droge huid, jeuk en roodheid.

Wat zijn de voordelen van Cera Alba voor de huid?

Bijenwas zorgt voor een beschermende laag op de huid waardoor het, de beschadigde of droge huid regenereert en beschermt tegen schadelijke externe invloeden. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende werking en helpt zwellingen te verlichten.

Cerla Alba is een veilig product en wordt heel goed verdragen door het lichaam.

Wat zijn de nadelen van Bijenwas?

Cera alba is een product gemaakt door bijen om wanden te maken van de cellen. Deze bevinden zich in het nest en daar wordt honing en stuifmeel opgeslagen. Daar wordt ook bijbroed opgekweekt. Het is een niet vegan ingrediënt.

In sommige gevallen kan Cera Alba sporen van propolis bevatten. Dit betekent dat mensen die al een allergie op propolis hebben ook dit ingrediënt moeten mijden.

In het algemeen wordt het gebruik van producten die Cera Alba bevatten, afgeraden voor personen met gekende allergie voor bijenproducten.

Is Cera Alba geschikt voor vegans?

Hygiëne of verzorgingsproducten die de volgende namen zoals Cera Alba, Cera Flava, Bee wax, Bijenwas of E-nummer 901 (voeding) bevatten tussen de ingrediëntenlijst zijn niet geschikt voor veganisten. Niet enkel in verzorgingsproducten, maar ook in voedingsproducten wordt deze naam regelmatig gemaskeerd met moeilijke termen. Het is belangrijk om elk ingrediënt goed na te kijken.

Andere namen: Bijenwas, Bee wax, Cera Flava

  • Berichtcategorie:C