Cera Alba

  • Berichtcategorie:C

Andere namen: Bijenwas, Bee wax, Cera Flava

Bijenwas is een natuurlijke stof die door bijen wordt geproduceerd om honingraten van te maken. Het wordt in cosmetica als stabilisator of verdikkingsmiddel gebruikt. Cera Alba is vooral efficiënt in verzorgingsproducten met een beschermende functie zoals lippenbalsem, zonnecrèmes, zalven en crèmes. In natuurlijke cosmetica wordt het gebruikt als een natuurlijk en gezonder alternatief voor minerale oliën.

Bijenwax zorgt voor een beschermende laag op de huid waardoor het, de beschadigde of droge huid regenereert en beschermt tegen schadelijke externe invloeden. Daarnaast heeft het ontstekingsremmende werking en helpt zwellingen te verlichten.

Cerla Alba is een veilig product en wordt heel goed verdragen door het lichaam.

Wat zijn de nadelen van Bijenwas?

Cera alba is een product gemaakt door om bijen om wanden te maken van de cellen. Deze bevinden zich in het nest en daar wordt honing en stuifmeel opgeslagen. Daar wordt ook bijbroed opgekweekt. Het is een niet vegan ingrediënt.

In sommge gevallen kan Cera Alba sporen van propolis bevatten. Dit betekent dat mensen die al een allergie op propolis hebben ook dit ingrediënt moeten mijden.

In het algemeen is het aangeraden voor personen met gekende allergie voor bijenproducten om voorzichtig te zijn met Cera Alba en zonodig geen producten kopen die dit ingrediënt bevatten.

Is Cera Alba geschikt voor vegans?

Hygiëne of verzorgingsproducten die de volgende namen zoals Cera Alba, Cera Flava, Bee wax, Bijenwas of E-nummer 901 (voeding) bevatten tussen de ingrediëntenlijst zijn niet geschikt voor veganisten. Niet enkel in verzorgingsproducten, maar ook in voedingsproducten wordt dit naam regelmatig gemaskeerd met moeilijke termen. Het is belangrijk om elke ingrediënt goed na te kijken.

Geef een reactie