Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35
Alfabetische ingrediëntenlijst

Cetearyl Glucoside

Cetearyl glycoside is een op suiker gebaseerde emulgator van plantaardige oorsprong die als stabilisator van olie- in water emulsies wordt gebruikt. Het is een bestanddeel dat verkregen wordt uit natuurlijke bronnen maar kan ook synthetisch nagemaakt worden. In natuurlijke verzorgingsproducten wordt meestal het natuurlijke ingrediënt gebruikt en geproduceerd door condensatie van Cetearyl alcohol en glucose (van mais of kokosnootsuiker). Het is een zacht ingrediënt die geschikt is voor de gevoelige huid omdat het niet irriteert en poriën niet verstopt.

Gebruik in cosmetica

Cetearyl glycoside wordt vooral gebruikt als een milde, huidvriendelijke emulsie in verzorgende producten. Het zorgt dat de huid aangenaam zacht en glad aanvoelen. Cetearyl glycoside voedt de huid en zorgt ervoor dat de werkzame stoffen in de producten beter in de huid worden opgenomen. Het is geschikt voor de gevoelige huid.

Cetearyl glycoside is veilig voor de gezondheid en irriteert de huid niet. Het is geschikt voor de gevoelige huid.

Sluit Menu
×

Winkelmand