Cetylalcohol (Cetanol)

Andere namen: Cetanol, Hexadecanol

Cetyl alcohol of ceetanol  is een vetalcohol van natuurlijke oorsprong. Het wordt gemaakt uit plantaardige oliën zoals palmolie of kokosolie. Deze zachte alcohol droogt de huid niet uit en is daarom geschikt voor droge en overgevoelige huid. Het verzacht de huid en voorkomt vochtverlies. Cetyl alcohol of cetanol is minder geschikt voor vette huid.

In natuurlijke verzorgingsproducten wordt cetylalcohol of cetanol gebruikt die afkomstig is uit plantaardige grondstoffen. Het kan ook synthetisch gemaakt worden. Vroeger werd cetylalcohol gemaakt van walvisolie. Dit zal nu weinig voorkomen omdat het heel duur zou zijn en in de meeste landen verboden is. Wel is er nog cetylalcohol van dierlijke en synthetische oorsprong mogelijk.

Cetanol functie in producten

Het wordt vaak in verzorgingsproducten gebruikt als verzachtend middel, emulgator of verdikkingsmiddel bij vervaardigen van huidcrèmes en lotions. Het zorgt dat de actieve stoffen in het crème beter door de huid worden opgenomen. Het verzacht, maakt de huid egaal en beschermt het tegen vochtverlies.

Het is veilig voor de gezondheid, irriteert de huid niet en is geschikt voor gevoelige huidtype. Dit ingrediënt

komt voor in volgende natuurlijke verzorgingsproduct uit Biobey shop:

Echinacea crème tegen acne: De natuurlijke anti- acne crème op basis van echinacea extract is speciaal ontwikkeld voor een problematische huid met onzuiverheden, zwarte poriën een acne. Echinacea extract is gekend om zijn heilzame werking en gunstige effect op de huid.

Daarnaast bevat dit crème andere geneeskrachtige ingrediënten zoals amandelolie en groene klei gel. Amandelolie heeft een vochtregulerende werking. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en niet droog wordt. Groene klei gel reguleert talgproductie van de huid.

Zo helpt het tegen vet huid. Het is ontstekingsremmend waardoor acne wordt, verwijdert en de huid beschermt tegen acne uitbarstingen. De anti-acne crème vermindert acne, verwijdert roodheid zonder de huid ui te drogen.

  • Berichtcategorie:C