Gratis levering thuis of afhaalpunt vanaf €35
Alfabetische ingrediëntenlijst

Cetylalcohol (Cetanol)

Andere namen: Cetanol, Hexadecanol

Cetylalcohol is een vetalcohol van natuurlijke oorsprong. Het wordt gemaakt uit plantaardige oliën zoals palmolie of kokosolie. Deze zachte alcohol droogt de huid niet uit en is daarom geschikt voor droge en overgevoelige huid. Het verzacht de huid en voorkomt vochtverlies. Cetylalcohol is minder geschikt voor vettige huid.

In natuurlijke verzorgingsproducten wordt cetylalcohol gebruikt die afkomstig is uit plantaardige grondstoffen. Het kan ook synthetische gemaakt worden. Vroeger werd cetylalcohol gemaakt van walvisolie. Dit zal nu weinig voorkomen omdat het heel duur zou zijn en in de meeste landen verboden is. Wel is er nog cetylalcohol van dierlijke en synthetische oorsprong mogelijk.

Gebruik in cosmetica

Het wordt vaak in verzorgingsproducten gebruikt als verzachtende middel, emulgator of verdikkingsmiddel bij vervaardigen van huid crèmes en lotions. Het zorgt dat de actieve stoffen in het crème beter door de huid worden opgenomen. Het verzacht, maakt de huid egaal en beschermt het tegen vochtverlies.

Het is veilig voor de gezondheid, irriteert de huid niet en is geschikt voor gevoelige huidtype.

Geef een reactie

Sluit Menu
×

Winkelmand