Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Citric acid

Andere namen: citroenzuur, E330

Wat is citric acid?

Citric Acid of citroenzuur is een organische zuur die wordt gewonnen uit citrusvruchten. Het is een natuurlijke antioxidant en conserveermiddel. Het citroenzuur wordt gebruikt om aan het voedsel zure smaak te geven. Het wordt ook toegevoegd in fruitsappen en jams. In verzorgingsproducten wordt citric acid of citroenzuur gebruikt om de zuurtegraad van de samenstelling te reguleren.

Is Citroenzuur gevaarlijk?

Verzorgingsproducten die citroenzuur is juiste bevatten worden niet gevaarlijk beschouwd voor de huid. Mensen die een allergische reactie hebben op citroenzuur in het algemeen moeten voorzichtig zijn. Citroenzuur kan reacties en huidirritaties veroorzaken bij personen die allergisch zijn op citric acid.

Citric acid in Cosmetica

Kenmerken van citric acid hebben verschillende voordelen voor het lichaam. Citroenzuur reguleert het pH-waarde van de verzorgingsproducten. Dankzij zijn ontstekingsremmende werking is het een goede reiniger voor de huid. Daarom wordt citric acid in huid reinigers en huidlotions toegevoegd.

Daarnaast is dit een effectief ingrediënt voor anti-rimpelcrèmes en huidserum. Reden hiervoor is dat citroenzuur de huidelasticiteit helpt verbeteren. Citric acid komt ook voor in gezichtsoliën en huidcrèmes tegen pigmentvlekken omdat het een verhelderende werking heeft.

Het is een veilig product maar kan bij mensen met een intolerantie voor citroenzuur allergische reacties veroorzaken.

Sluit menu
×

Winkelmand