Citric acid – E330 – Citroenzuur

Andere namen: citroenzuur, E330

Wat is citric acid?

Citric Acid of citroenzuur is een organisch zuur die wordt gewonnen uit citrusvruchten. Het is een natuurlijk antioxidant en conserveermiddel. In verzorgingsproducten wordt citric acid of citroenzuur gebruikt om de zuurtegraad van de samenstelling te reguleren.

Citric acid in natuurlijke cosmetische bereidingen

Kenmerken van citric acid hebben verschillende voordelen voor het lichaam. Citroenzuur reguleert de pH-waarde van de verzorgingsproducten. Dankzij zijn ontstekingsremmende werking is het een goede reiniger voor de huid. Daarom wordt citric acid in huidreinigers en bodylotions toegevoegd.

Het is een effectief ingrediënt voor anti-rimpelcrèmes en serums voor de huid. Daarom is citric acid één van de ingrediënten in de natuurlijke een effectieve samenstelling van Botox crème van Nuy. Reden hiervoor is dat citroenzuur de huidelasticiteit helpt verbeteren.

Citric acid komt ook voor in gezichtsoliën en huidcrèmes tegen pigmentvlekken omdat het een verhelderende werking heeft.

Het is een veilige component in natuurlijke en biologische verzorging, maar kan bij mensen met een intolerantie voor citroenzuur allergische reacties veroorzaken.

In het assortiment van onze bio en eco webshop Biobey vindt u diverse natuurlijke en biologische producten die citroenzuur of Citric acid bevatten. Hieronder een opsomming met enkele verzorgingsproducten met citroenzuur.

Herstellend haarmasker voor gekleurd haar van BemaBio Hair Pro is een intensieve verzorging voor het gekleurd haar. Het is een Icea Bio gecertificeerd en Vegan product.

Natuurlijke dagcrème voor vette en gemengde huid van het merk Nature Up hydrateert en verfrist een vette huid met neiging tot acne. Nature Up creme voor vette huid heeft een matterend effect op de huid.

Dubbel liftend serum voor het gezicht is een zuiver natuurlijk serum dat zorgt voor een onmiddellijk zichtbaar strakkere huid.

Is Citroenzuur gevaarlijk?

Het citroenzuur wordt gebruikt om aan het voedsel zure smaak te geven. Het wordt ook toegevoegd in fruitsappen en jams. Verzorgingsproducten die citroenzuur bevatten worden niet gevaarlijk beschouwd voor de huid. Mensen die een allergische reactie hebben op citroenzuur in het algemeen moeten voorzichtig zijn. Citroenzuur kan reacties en huidirritaties veroorzaken bij personen die allergisch zijn op citric acid.

Allergisch op Citric Acid of heb je een extreem gevoelige huid? Bekijk dan deze natuurlijke verzorgingsproducten zonder Citroenzuur 

  • Berichtcategorie:C