Citronellol

Citronellol is een natuurlijk bestanddeel en komt voor in diverse etherische oliën. Het is een kleurloze vloeistof die wordt gevonden in citroengras, geranium en rozen. Het wordt wereldwijd als geurstof en smaakstof gebruikt. Hoofdzakelijk wordt het gebruikt omwille van zijn langdurige zoete aroma.

Talrijke biologische producten voor huidverzorging die we aanbieden, bevatten natuurlijke citronellol. Intens hydraterende dag en nachtcrème van advanced solution en beschermend anti rimpel serum van bema bevatten ook citronellol. Hoewel Citronellol een natuurlijk bestanddeel is die veel in de natuur voorkomt, kan het ook synthetische nagemaakt worden.

Allergisch voor Citronellol? Bekijk dan deze producten in onze webshop Biobey

Gebruik  van citronellol in cosmetica

Citronellol wordt toegevoegd in parfum, shampoos, deodorant en zeep.

In natuurlijke cosmetica is het voornamelijk terug te vinden als onderdeel van etherische oliën. Citronellol wordt gebruikt om de sterke geuren van natuurlijke extracten te maskeren met een aangenaam fruitige citrus aroma. Daarnaast wordt het vaak toegevoegd in insectenwerende en anti-muggen sprays.

Bij sommige mensen kan citronellol allergische reactie of overgevoeligheid veroorzaken of de huid irriteren. Verder is het een veilig product voor de gezondheid.

Dit natuurlijke bestanddeel voor essentiële oliën komt voor in natuurlijke verzorgingsproducten en huidverzorging: Scrub en masker voor gevoelige huid bevat dit ingrediënt. De natuurlijke scrub is een multifunctioneel product die ook als een gezichtsmasker wordt gebruikt. De scrub reinigt de huid en vermindert zwarte puntjes en verstopte poriën. De plantenextracten hebben een ontstekingsremmende functie.

Dit helpt de rode vlekken op het gezicht net als acne uitbraken te verminderen. Het gezichtsmasker en scrub bevat geen synthetische ingrediënten zoals sulfaten, vaseline en microplastics. Het is heel mild voor de huid. Na het gebruik van de scrub voelt de huid glad en zacht aan. Het droogt de huid niet uit.

Gezien Citronellol een allergeen is, dient zijn aanwezigheid en concentratie in een formulering van het product te worden aangeduid.

  • Berichtcategorie:C