Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Citronellol

Citronellol is een natuurlijk bestanddeel en komt voor in diverse etherische oliën. Het is een kleurloze vloeistof die wordt gevonden in citroengras, geranium en rozen. Het wordt wereldwijd als geurstof en smaakstof gebruikt. Hoofdzakelijk wordt het gebruikt omwille van zijn langdurige zoete aroma. Hoewel Citronellol een natuurlijk bestanddeel is die veel in de natuur voorkomt, kan het ook synthetische nagemaakt worden.

Gezien Citronellol een allergeen is, dient zijn aanwezigheid en concentratie in een formulering van het product te worden aangeduid.

Gebruik in cosmetica

Citronellol wordt toegevoegd in parfum, shampoos, deodorant en zeep.

In natuurlijke cosmetica is het voornamelijk terug te vinden als onderdeel van etherische oliën. Citronellol wordt gebruikt om de sterke geuren van natuurlijke extracten te maskeren met een aangenaam fruitige citrus aroma. Daarnaast wordt het vaak toegevoegd in insectenwerende en anti-muggen sprays.

Bij sommige mensen kan citronellol allergische reactie of overgevoeligheid veroorzaken of de huid irriteren. Verder is het een veilig product voor de gezondheid.

Sluit menu
×

Winkelmand