Citrus Bergamia Peel Oil

Citrus Bergamia peel oil ook wel bergamotolie genoemd is een natuurlijk extract van de Bergamotboom. Essentiële olie van citrus bergamia is antibacterieel, antiseptisch en stimuleert de genezing van kleine wonden, koortslip, acne of eczeem. Biobey biedt diverse natuurlijke en biologische verzorgingsproducten aan met Citrus Bergamia olie. Bijvoorbeeld Orcann mondspoeling tegen aften bevat ook bergamotolie.

Heb je liever een mondspoeling zonder bergamotolie? Biologische mondspoeling L’altro collutorio bevat geen bergamotolie. L’altro collutorio is mondspoeling met waardevolle ratanhia wortel. Het voorkomt, bestrijdt de oorzaken van slechte adem (halitose) en versnelt het genezingsproces van het tandvlees.

Eigenschappen van Citrus Bergamia olie

Citrus Bergamia oftewel Bergamotboom is een groenblijvende citrusboom, voornamelijk gelegen in Middellandse Zeegebied. Vruchten van bergamot zijn gele peervormige vruchten met een gladde schil, die ongeveer zo groot zijn als een sinaasappel. Bergamotolie wordt geperst uit de schil van bergamot vruchten. Het heeft frisse zoete Citrusgeur licht tot houtachtig. Etherische Bergamotolie heeft sterk aromatherapeutische effecten, het werkt kalmerend, verbetert de stemming en verlicht de spanning van het lichaam.

Gebruik in cosmetische producten

Etherische bergamotolie is antibacterieel, antiseptisch en stimuleert de genezing van kleine wonden, koortslip, acne of eczeem. Vanwege deze eigenschappen wordt het verwerkt in verzorgingsproducten ter behandeling van acne, vette huid, eczeem en herpes. Het werkt zuiverend.

Andere namen: Bergamotolie, Citrus Aurantium Bergamia.

  • Berichtcategorie:C