Citroenolie – Citrus limon Peel Oil

Andere namen: Citrus Medica Limonum Peel Oil

Citrus limon peel oil of citroenolie is een etherische olie van citroen geperst uit de schil van citroenen. Etherische citroenolie is een vaak gebruikte ingrediënt in de samenstelling van kwalitatieve verzorgingsproducten.

Citrus limon peel olie dienst louter als geurstof in de formule van de natuurlijke zonnebrandcrème van Naobay.

Biobey biedt ook diverse natuurlijke verzorgingsproducten aan met etherische olie van citroen in de samenstelling. Hieronder een opsomming van enkele verzorgingsproducten die citrus limon peel oil bevatten.

Verstevigende anti cellulitis lichaamscrème florange met afslankende werking.

– Natuurlijke homeopathische tandpasta tegen tandplak, bloedende tandvlees en tandvleesontsteking.

100% Natuurlijke anti roos lotion/shampoo zonder alcohol

Beschermende en hydraterende handcrème tegen pigmentvlekken van het merk Argital.

Citroenolie is een etherische olie geperst of verkregen door stoomdestillatie uit de schil van biologische citroenen. Citrus limoen of Citroenboom is een groenblijvende subtropische boom, van Ruta familie (Rutaceae) die meermalen per jaar kan bloeien. De citroen (Citrus limoen) is een gele zure citrusvrucht met geneeskrachtige eigenschappen. Citroen bevat een hoog gehalte aan citroenzuur, bioflavonoïden, caroteen, vitamine B2, C en mineralen: ijzer, zink, calcium, magnesium en kalium. Citroen is schimmelwerend en ontstekingsremmend. Het bevordert de bloedsomloop.

Gebruik van essentiële citroenolie in haar en huidverzorgingsproducten

In verzorgingsproducten wordt citroenolie gebruikt om littekens, ouderdomsvlekken te vervagen en huidskleur te egaliseren waardoor de huid frisse en jeugdige uitstraling krijgt. Extract van Citrus Limon heeft talgproductie regulerende eigenschap en daarom is het uiterst geschikt voor de behandeling van vette huid en acne. In haarverzorgingsproducten wordt etherische citroenolie gebruikt tegen roos, haarverlies en om de haar meer glans te geven.

  • Berichtcategorie:C