Citrus Aurantium Dulcis Oil

  • Berichtcategorie:C

Andere namen: zoete sinaasappel olie, citrus aurantium Amara oil, Citrus Aurantium Dulcis peel oil, citrus aurantium Amara oil

Citrus Aurantium Dulcis of zoete sinaasappel is de vrucht van de sinaasappelboom, die tot het geslacht Citrus behoort. De sinaasappelboom heeft middelgrote, donkergroene bladeren, lange doornen en witte, sterk aromatische bloemen.

Zoete sinaasappel bevat Citrus flavanolen (soort van flavonoïden), vitamine A, B, C etherische oliën, limoneen, myrceen, alfa-pineen, kalium en calcium.  Etherische olie wordt koudgeperst uit de schil van biologische zoete sinaasappel geperst en mag niet ingenomen worden of onverdund op de huid worden aangebracht.

Zoete sinaasappelolie heeft talkrijke heilzame eigenschappen voor de huid en wordt daarom vaak toegevoegd in cosmetische producten. Het verzacht, hydrateert en kalmeert de geïrriteerde, gebarsten huid.

Dankzij de hoge concentratie van vitamine C beschermt het de huid tegen schade veroorzaakt door invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zon) en ondersteunt haar herstellend vermogen.

 Het heeft een frisse en fruitige geur en wordt eveneens gebruikt als geurstof in verzorgingsproducten.

Zoete sinaasappelolie is de basisgrondstof voor het verkrijgen van limoneen.