Clementina peel oil – cosmetische toepassingen

  • Berichtcategorie:C

Clementina peel oil of etherische clementine olie is een natuurlijke olie uit de schil van rijpe mandarijnen. Het wordt verkregen door koude persing.

Natuurlijke verzorging met essentiële clementine olie

Etherische Clementine olie wordt vaak in natuurlijke verzorgingsproducten gebruikt. In formuleringen van verzorgingsproducten voor het behandelen cellulitis en striemen, wordt het vaak gebruikt omwille van zijn regenererende effect. Bij samenstelling van een anti aging crème wordt Clementine olie toegevoegd omdat het rijk is aan vitaminen die de huid voeden en hydrateren. In onze ecologisch en biologische webshop Biobey vindt u talrijke natuurlijke en biologische producten met clementina peel oil.

Eigenschappen en functies van clementina peel oil

Clementine is een soort mandarijn die behoort tot de familie van citrusvruchten. Het verschil is dat clementine weinig tot geen pitten bevat. Deze bevatten veel vitaminen en vezels. Clementine is rijk aan vitamine E en kalium. Etherische Clementine olie verwijdert schadelijke gifstoffen uit het lichaam en kalmeert uitslag en huidirritaties. Hierdoor is clementine olie geschikt voor de behandeling van acne en eczeem.

Is Clementina peel oil een veilig product?

Etherische clementine olie is een sterk geconcentreerd product en onverdund aangebracht op de huid kan dit huidirritaties uitlokken bij mensen met een gevoelige huid. Als component van een natuurlijk verzorgingsproduct veroorzaakt het geen irritaties. Het is een veilig product voor de gezondheid. Andere namen: Clementine etherische olie