Citrus Sinensis Peel Oil

  • Post category:C

Citrus Sinensis of Sinaasappelboom is een altijdgroene boom die tot 10 m hoog kan worden. Het groeit vooral in Azië en in Middellandse zeegebied.  Sinaasappels zijn lichtoranje citrusvruchten van Citrus Sinensis. Etherische Citrus Sinensis olie of sinaasappelolie wordt geperst uit de schil van sinaasappels. Etherische olie van sinaasappel wordt gebruikt in aromatherapie en volksgeneeskunde als afrodisiacum, antidepressivum, bij hyperactiviteit van de kinderen en bij urinewegen problemen.

In cosmetica-industrie wordt extract of etherische olie van Citrus Sinensis voornamelijk gebruikt voor zijn antioxidatieve werking. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen in de huid, egaliseert huidtint, reinigt en vermindert de zichtbaarheid van fijne rimpels. Het is uiterst geschikt als werkzame actieve ingrediënt in verzorgingsproducten voor droge en rijpere huid. Daarnaast wordt het ook als anti – roos middel gebruikt in haarproducten.

Vanwege antibacteriële eigenschap dient het natuurlijke conserveermiddel in verzorgingsproducten.