Citrus Sinensis Peel Oil

Citrus Sinensis Peel Oil of etherische olie van zoete sinaasappel is een natuurlijk extract afkomstig van de sinaasappels. In ons assortiment vindt u talrijke natuurlijke verzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling. Hieronder paar voorbeelden van huid en haarverzorgingsproducten die citrus sinensis peel oil bevatten.

Babyshampoo en douchegel Bodycann met hennepzaadolie als basis ingrediënt . Bodycann kids is een natuurlijke huid en haarverzorging voor de gevoelige en kwetsbare babyhuid.

– Natuurlijk gecertificeerde handcrème om heel droge, ruwe handen te behandelen. Handcann zorgt voor een intense hydratatie zonder een vette laag op de huid.

Functies en werking van Citrus Sinensis Peel oil

Sinaasappelboom (Citrus Sinensis) is een altijdgroene boom die tot 10 m hoog kan worden. Het groeit vooral in Azië en in Middellandse zeegebied. Sinaasappels zijn lichtoranje citrusvruchten van Citrus Sinensis. Etherische Citrus Sinensis olie of sinaasappelolie wordt geperst uit de schil van sinaasappels. Etherische olie van sinaasappel wordt gebruikt in aromatherapie en volksgeneeskunde als afrodisiacum, antidepressivum, bij hyperactiviteit van de kinderen en bij urinewegen problemen.

Citrus Sinens Peel oil in cosmetische producten

In cosmetica-industrie wordt extract of etherische olie van Citrus Sinensis voornamelijk gebruikt voor zijn antioxidatieve werking. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen in de huid, egaliseert huidtint, reinigt en vermindert de zichtbaarheid van fijne rimpels. Het is uiterst geschikt als werkzame actieve ingrediënt in verzorgingsproducten voor droge en rijpere huid.

Daarnaast wordt het ook als anti-roos middel gebruikt in haarproducten. Vanwege antibacteriële eigenschap dient het natuurlijke conserveermiddel in verzorgingsproducten.

  • Berichtcategorie:C