Cocamidopropyl Betaine

  • Berichtcategorie:C

Cocamidopropyl Betaine is een oppervlakte-actieve stof, schuimvormend middel. Het is een natuurlijke derivaat en wordt uit kokosolie verkregen. Deze stof is goedgekeurd voor ECOCERT en CPK-Natural Cosmetics certificeringen.

In onze webshop vindt in verschillende haarverzorgingsproducten met dit ingrediënt in de samenstelling, bijvoorbeeld:

100% natuurlijke anti roos shampoo zonder alcohol reinigt de hoofdhuid en verwijdert effectief de hoofdroos. Vervolgens kalmeert het de jeukende hoofdhuid.

Bodycann shampoo op basis van hennepzaadolie reinigt en versterkt het haar. Bodycann is geschikt voor de verzorging van een gevoelige hoofdhuid.

Babyshampoo en douchegel zonder parabenen, siliconen reinigt de huid en het haar van de baby op een natuurlijke milde manier.

Functie in huid en haarverzorging

Vanwege de schuimvormende eigenschap wordt Cocamidopropyl Betaine gebruikt in huid reinigende gels, shampoos en douchegels. Het vervangt de functie van schadelijke sulfaten (SLS, SLES) in natuurlijke cosmetica. In tegenstelling tot SLES, SLS-sulfaten is dit ingrediënt zachter en niet uitdrogend voor de huid en het haar.

Kan Cocamidopropyl Betaine allergische reacties of irritaties veroorzaken?

Het kan in sommige gevallen bij gevoelige huid, irritaties en roodheid veroorzaken Cocamidopropyl Betaine kan ook als een synthetische substantie in het laboratorium worden gemaakt.