Coco-Glucoside

  • Post Category:C

Coco-Glucoside is een oppervlakte-actieve stof uit kokosolie. Het is een natuurlijke emulgator; mengt twee of meerdere niet-mengbare vloeistoffen zoals olie en water.

Coco-Glucoside verwijdert onzuiverheden en is ook schuimvormend. De olie absorbeert onzuiverheden van de huid en emulgator helpt om deze af te wassen met water.

Coco-Glucoside wordt voornamelijk gebruikt bij reinigende verzorgingsproducten zoals shampoos, douchegel, make-up removers. Het vormt een zacht natuurlijk schuim en vervangt de schadelijke sulfaten (SLS, SLES). Coco-Glucoside is volledig biologisch afbreekbaar, droogt de huid niet uit en veroorzaakt geen huidirritaties.

Het is geschikt voor alle huidtypen waaronder ook droge en gevoelige huid.