Eucalyptus Globulus Leaf Oil

Eucalyptus globulus leaf oil oftewel etherische eucalyptus olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Eucalyptusboom. Deze laatste is een boom uit de mirtefamilie (Myrtaceae), afkomstig uit Zuid-Australië. Eucalyptus Globulus wordt ook wel De blauwe gomboom genoemd, omdat zijn jonge bladeren begroeid zijn met blauwgrijze wasachtige bloemen. Uit deze bladeren wordt door stoomdestillatie etherische eucalyptusolie verkregen.

Eucalyptus globulus leaf oil in natuurlijke cosmetica

Biobey biedt talrijke natuurlijke en ecologische verzorgingsproducten aan, die eucalyptus olie bevatten. Bijvoorbeeld:

Echinacea crème tegen puisten, en uitslag. Deze crème herstelt rode geïrriteerde huid en beschermt de extreem gevoelige huid tegen acne en uitslag. Bovendien vermindert het de overgevoeligheid van de huid.

100% Natuurlijke en alcoholvrije anti roos shampoo/lotion van het merk Argital

Biologische anti acne creme Niaouly met schimmelwerende, antibacteriële werking. Niaouly verwijdert onzuiverheden en vervaagt rode en bruine acne littekens.

– Purifying of detox shampoo op basis van groene klei, voor alle huidtypen

Eigenschappen van eucalyptus olie

Etherische eucalyptusolie heeft krachtige anti-inflammatoire, antiseptische, antibacteriële en antis pasmodische eigenschappen. Bovendien stimuleert het de bloedcirculatie en werkt pijnverlichtend. Etherische Eucalyptusolie is uiterst geschikt voor behandeling van diverse huidziekten, acne, rode en geïrriteerde huid, schimmels, pijnlijke spieren en gewrichten. In verzorgingsproducten wordt het toegevoegd als actieve stof in massageolie, anti-acne crèmes en in zalven voor behandeling van stijve en pijnlijke spieren.

Andere namen: De blauwe gomboom

  • Berichtcategorie:E