Levering afhaalpunt €2,90 thuis - €3,95 en GRATIS vanaf €35

Farnesol

Farnesol is een natuurlijke kleurloze vloeistof met een bloemengeur. Het komt van nature voor in etherische oliën van verschillende planten zoals anijs-, jasmijn- en rozenolie. Farnesol wordt in cosmeticaproducten gebruikt als geurstof omdat het aroma van andere bloemen bevordert.

Farnesol behoort tot de allergenen, het kan in sommige gevallen allergische reacties en huidirritaties veroorzaken. Mensen met allergieën of mensen die gevoelig zijn aan bepaalde geurstoffen moeten extra voorzichtig zijn.

Gebruik in cosmetica

Farnesol wordt voornamelijk als geurstof gebruikt in cosmeticaproducten omdat het voor een aangename aroma zorgt. Daarnaast helpt Farnesol extract ook lichaamsgeuren te maskeren. Het wordt gebruikt in verschillende producten door de antibacteriële werking waardoor het infecties voorkomt. Farnesol stimuleert cel vernieuwing verbetert de huidelasticiteit, verstrekt de huid en helpt rimpels te verminderen.

  • 13 januari 2019
  • F
×

Winkelmand