Eugenia Caryophyllus olie

  • Berichtcategorie:E

Eugenia Caryophyllus olie is een natuurlijke etherische olie en wordt gewonnen uit de bloemknoppen en bladeren van kruidnagelboom. Het heeft krachtige antimicrobiële, schimmelwerende eigenschappen en wordt gebruikt in diverse producten zoals natuurlijke serum tegen aften en ook in voetschimmel serum mycosin.

Bladeren en bloemknoppen van Eugenia Caryophyllus olie bevatten etherische oliën, eugenol, vitamine A, B, C, E, K, foliumzuur, bètacaroteen en omega 3 en 6 meervoudig onverzadigde vetzuren. Dankzij de rijke samenstelling heeft het ook antiseptische, antivirale en zelfs afrodiserende (zinnenprikkelende) eigenschappen.

Kenmerken van Eugenia Caryophyllus olie

De kruidnagelboom is een geurige tropische boom met altijdgroene bladeren van het geslacht Syzygium aromaticum. Eugenia Caryophyllus of Kruidnagels zijn gesloten bloemknoppen van de kruidnagelboom en bevatten o.a.Eugenia Caryophyllus olie of kruidnagelolie wordt door stoomdestillatie uit bladeren en bloemknoppen van kruidnagelboom verkregen.

Het verlicht de pijn, helpt bij genezing van infectieuze verwondingen en is zeer effectief in het bestrijden van parasieten. Etherische Kruidnagelolie wordt gebruikt voor behandeling van tandvleesontsteking.

In cosmetische producten wordt kruidnagel ook gebruikt voor de behandeling van acne. In Natuurlijke shampoos tegen vette hoofdhuid en schilfers wordt regelmatig Eugenia Caryophyllus olie gebruikt. Argital natuurlijke shampoo voor droog haar is en bio Kamille shampoo voor blond haar bevatten ook eugenia caryophyllus olie. Anti-acne crème van Argital die zuiver natuurlijk is en de huid niet uitdroogt bevat kruidnagel olie
Andere namen: Eugenia caryophyllata, kruidnagel olie, Eugenia Caryophyllus Bud Oil.