Glycerine

  • Berichtcategorie:G

Andere namen: Glycerol

Glycerine, ook wel glycerol genoemd, is een van de meest gebruikte ingrediënten in de huidverzorgende producten en haar conditioners. Het is een heldere, geurloze stof die goed oplosbaar is in water. Glycerol is een plantaardige stof maar het kan ook afkomstig zijn van dierlijke bronnen of synthetisch worden nagemaakt.

Glycerine in cosmetische producten

In natuurlijke cosmetische producten wordt meestal plantaardige glycerine gebruikt. Onze webshop biedt diverse natuurlijke verzorgingsproducten aan met plantaardige glycerol in de samenstelling. Hieronder voorbeelden van de producten met glycerine in de samenstelling:

Beschermende handcrème tegen pigmentvlekken van het merk argital.

– Biologische salie tandpasta voor gevoelige tanden en gevoelige tandvlees.

– Natuurlijke groene klei zeep en oogmasker tegen donkere kringen en wallen.

Herstellende voetcrème tegen kloven en eelt.

– Hennep gel tegen spierpijn en Balcann gel voor huidkloven bevatten ook glycerol.

Glycerine wordt in verzorgingsproducten gebruikt als een vocht vasthoudend oplosmiddel om de textuur van de bereidingen en crèmes te verbeteren. Het zorgt ervoor dat de actieve bestanddelen uit het crème goed door de huid worden opgenomen. Daarnaast voorkomt dit ingrediënt vochtverlies en uitdroging.

Is glycerol een allergeen?

Glycerol is een veilig middel voor het lichaam. Het veroorzaakt geen irritaties of allergische reacties. Het is dus geschikt voor alle huidtypes.