Lactic Acid

  • Berichtcategorie:L

Andere namen: melkzuur, lactaat

Lactic acid of melkzuur is een natuurlijke stof en ontstaat als bijproduct bij fermentatie van groenten en fruit. Lactic acid is bekend om zijn exfoliërende werking (lost stoffen op die dode huidcellen bij elkaar houden) op de huid waardoor de huid jonger en egaler uitziet. Hierdoor is het een populair ingrediënt voor behandeling van rimpels en huidverkleuring.

Natuurlijke verzorgingsproducten met lactic acid

In onze webshop bieden we diverse producten met lactic acid in de samenstelling. Enkele hiervan worden hieronder vermeld. Natuurlijke verzorgingsproducten met lactic acid zijn:

Shampoo tegen vet haar en tegen hoofdroos. Het is een biologisch gecertificeerde shampoo van het merk Argital gemaakt met groene klei en brandnetel.

Bio cleanser met verhelderende werking voor het gezicht

Anti-aging vitamine E en F crème met voedende en verstevigende werking op de huid.

Melkzuur in cosmetica

In cosmetica wordt het dankzij zijn exfoliërende en vochtregulerende eigenschappen vooral gebruikt voor de behandeling van fijne rimpels, pigmentvlekken en diepe reiniging van de huid. Daarnaast is melkzuur diep hydraterend middel.

Is Lactic acid geschikt voor de gevoelige huid?

Gezien Lactic Acid  één van de AHA-zuren is kan het overmatig gebruikt de huid gevoeliger maken. Melkzuur kan ook synthetisch nagemaakt worden, de synthetische versie is stabieler en men kan er gemakkelijker mee werken.