Lamium Album Extract

Lamium Album Extract is een vast plant van de Labiatae familie (Lamiaceae) die in heel Europa voorkomt. Witte dovenetel lijkt op brandnetel behalve dat witte dovenetel witte bloemen heeft en niet prikt. De bladeren van deze vaste plant zijn eetbaar. De bloemtoppen en bladeren van witte dovenetel bevatten tanninen, slijm, choline, etherische oliën, alkaloïde, flavonoïden, glycosiden, histamine, tyramine, methylamine en mineralen o.a. silicium, ijzer, calcium en zink.

Medicinaal inwendig gebruik Lamium Album extract

Witte dovenetel wordt vanouds gebruikt voor verschillende medicinale doeleinden. Deze plant heeft adstringerende werking, vermindert irritaties en is vooral zeer behulpzaam bij vrouwenkwalen. Lamium Album extract helpt bij behandeling en genezing van menstruatieproblemen, ovarium ontsteking en versterkt de baarmoeder. Daarnaast is deze geneeskrachtige plant ook zeer gunstig voor mannen, het helpt de urineweginfectie te genezen, vergemakkelijkt het urineren en heeft positief effect op de prostaat.

Uitwendig gebruik

Laminium Album extract komt voor in natuurlijke crème tegen menstruatiepijn. Dit is een zuiver natuurlijk product die uitwendig wordt opgebracht. Zijn effectieve werking heeft de crème te danken aan krachtige samenstelling van heilzame plantenextracten en oliën. Het heeft een pijnstillend en ontstekingsremmend werking. Het ontspant de spieren en verlicht de buikkrampen. Het is een natuurlijk en veel gezonder alternatief voor klassieke pijnstiller zoals ibuprofen of nurofen. Er zijn natuurlijke supplementen tegen buikkrampen en gassen zoals Vegetargil. Het is een natuurlijk supplement voor personen met spijsverteringsklachten. Het is gemaakt op basis van plantenextracten en essentiële oliën. Het helpt bij opgeblazen gevoel en krampen veroorzaakt door gassen.

Dankzij zijn krachtige samentrekkende en antiseptische eigenschappen wordt witte dovenetel in verzorgingsproducten toegevoegd ter behandeling van huiduitslag, aambeien, kleine wondjes, brandwonden. Het heeft ook kalmerende en ontstekingsremmende werking en wordt gebruikt als actief ingrediënt in shampoos en gezichtswater.

  • Berichtcategorie:L